Slovaakse Minister verklapt plan voor Europese WW

Soms komen er EU plannen naar buiten, waarvan de politieke leiders liever hebben dat deze net zolang binnenskamers blijven totdat ze in sneltreinvaart door de nationale parlementen kunnen worden goedgekeurd.

Een mooi voorbeeld daarvan hebben we de afgelopen zomer gezien met de pensioenfondsen, waarvan de controle in feite is overgeheveld naar Brussel. Een plan dat strikt geheim gehouden werd tot na de Brexit en toen snel door het Nederlandse parlement is geloodst.

Zodanig snel dat veel fracties al hadden getekend voordat ze er erg in hadden waarvoor ze hadden getekend en na afloop kwamen met allerlei vragen over wat ze nu eigenlijk hadden goedgekeurd.

Veel te laat uiteraard en het vermoeden bestaat dat men van plan was om bij het volgend plan een zelfde soort tactiek te volgen, maar dat dit mislukt is, doordat een Slovaakse Minister zijn mond niet dicht kon houden.

Naar het schijnt heeft Peter Kazimir, de Slovaakse Minister van Financiën, de inhoud van een min of meer geheime vergadering van de Europese Ministers van Financiën naar buiten gebracht.

Een vergadering die ging over de invoering van een soort Europees WW fonds.

Verder werd er het volgende bekend gemaakt:

De regeringsleiders van zeven zuidelijke landen (Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Cyprus, Malta) riepen vrijdag tijdens een topontmoeting in Athene eveneens op tot verdere integratie van de eurozone.

Niet zo vreemd natuurlijk dat de zuidelijke landen lopen te pushen voor een verdere integratie en dat de noordelijke landen het soort plannen voor een Europese WW het liefst zo ver mogelijk bij de bevolking vandaan houden.

Wat je in de praktijk dan zult krijgen is dat de noordelijke landen met een vrij lage werkeloosheid de uitkeringen in de zuidelijke landen met een hoge werkeloosheid zullen sponsoren.

Als de Europese Unie blijft bestaan zijn dit maatregelen die er vroeger of later doorheen zullen worden gedrukt, net zoals ze dat met de pensioenfondsen hebben gedaan.

Stap voor stap zal er een verdere integratie komen, al was het alleen maar om te voorkomen dat meer landen op het voor de politieke elite in Brussel onzinnige idee zouden komen op de Eurozone te willen verlaten.

Een tweede aspect van een eventuele Europese WW uitkering zal zijn dat er een soort uniforme EU uitkering komt, die ongetwijfeld lager zal zijn dan de huidige uitkering in dit land. Logisch, want er zullen veel meer mensen moeten mee snoepen uit dezelfde pot.

Doordat de Slovaakse Minister zijn mond niet heeft gehouden weten we nu in ieder geval wat er is besproken. Normaal gesproken hadden we het waarschijnlijk gehoord als het stiekem door de Tweede Kamer was goedgekeurd.

En vragen? Die komen later wel een keer.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!

One thought on “Slovaakse Minister verklapt plan voor Europese WW

Comments are closed.