Sommige investeerders bereiden zich voor op het eind van de Euro

Hegde fondsen zijn in de markt geld te verdienen voor hun deelnemers en als zodanig hebben ze er alle belang bij om goed in te schatten wat er de komende tijd zal gebeuren.

Een dergelijk fonds is Fasanara Capital, gevestigd in Londen en in hun laatste analyse zijn ze zeer pessimistisch over de toekomst van de euro als eenheidsmunt.

Zij spreken in hun rapportage van “the last act of the euro” en waarom het tijd wordt om in paniek te raken over toekomst van de euro.

Wat zij hadden gehoopt en verwacht gebeurde niet, namelijk dat de EU na de Brexit de kans had moeten grijpen om toen direct diepe structurele hervormingen door te voeren. Hierbij hadden ze kunnen leren van de gemaakte fouten in het verleden en dingen kunnen corrigeren.

En toch, ondanks het feit dat het land met de op één na grootste BBP de Eurozone gaat verlaten, gebeurt er eigenlijk niets en gaat men gewoon op de oude voet verder.

Tot op de dag van vandaag is er geen zicht op een uitgebreid actieplan, geen gevoel dat er haast gemaakt moet worden, behalve brullen om zo te proberen een verdere opstand door Europa te voorkomen.

De lijst van gemaakte fouten wordt langer en langer.

Volgens Fasanara maakt het bestuur van de EU de ene economische blunder na de andere zoals het bijdrukken van geld, zonder de bijbehorende fiscale verruiming die nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van een dergelijke maatregel.

Het niet opzetten van een bankenunie en andere hoog nodige hervormingen van het bankwezen, waardoor de nodige veiligheidsnetten worden gecreëerd. In plaats daarvan hebben ze de bail-in bedacht, waardoor nog mee financiële instabiliteit wordt veroorzaakt, alsmede een vertrouwenscrisis in het banksysteem, waardoor hun winstmogelijkheden verder onder druk komen te staan, waardoor ze weer geneigd zijn minder uit te lenen aan de werkelijke economie, waardoor het daar weer stagneert.

En zo hebben ze nog wel een aantal punten.

De eindconclusie is dat alleen een dramatische verandering in het EU beleid er misschien nog voor zou kunnen zorgen dat de trein van het EU project niet volledig ontspoord.

En aangezien ook zij niet verwachten dat Brussel opeens een volledige andere koers zal gaan varen, bereidden zij en hun klanten zich voor op het komende eind van de euro.

De enige vraag die bij hen nog open staat is of het alleen het einde wordt van de eenheidsmunt en men zal proberen de Unie als geheel nog bij elkaar te houden, of dat het een chaotisch uit elkaar breken wordt van het compleet mislukte EU project.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!