Duitsland gaat leger inzetten in eigen land

Van rustige welvarende landen, veranderen de West Europese landen in snel tempo in het soort landen waar het heel gewoon is wanneer je op iedere straathoek zwaar bewapende militairen of politie ziet.

Het zijn scenes die doen denken aan de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en het zijn geen scenes die wij willen.

En toch, dankzij de open grenzen politiek van de politieke elites in Den Haag, Brussel en Berlijn hebben we nu die situatie bereikt.

In Duitsland is het nu zelfs zo ver dat er voorbereidingen worden getroffen om het leger in te zetten binnen de eigen landsgrenzen. Dit omdat er grote vrees bestaat voor grootschalige terroristische aanslagen. Niet alleen is het voorspelbaar, het is zelfs waarschijnlijk, volgens Luitenant Generaal Martin Schelleis.

Nog steeds stromen er ondanks de deal met Turkije nog steeds 30.000 asielzoekers per maand Duitsland binnen. Vorig jaar heeft Duitsland ongeveer 1,2 miljoen immigranten voor de kiezen gekregen, waarvan de helft vluchtelingen.

Het besluit om het leger in te zetten in Duitsland is psychologisch een moeilijke besluit geweest, vanwege het feit dat het land nog maar net 70 jaar geleden een totalitair regime had, waarbij het leger een belangrijke rol speelde.

Volgens Schelleis echter is het noodzakelijk om het leger in te zetten omdat er bij een grootschalige terroristische aanval snel en effectief kan worden opgetreden.

Verder voegde hij eraan toe dat het leger assistentie kon bieden vanuit de lage ruimte door observatie via satellieten, het instellen van checkpoints, assisteren bij het onschadelijk maken van explosieven en zelfs advies kan geven op het gebied van een nucleaire, biologische of chemische aanval.

Daarnaast komt hij nog met een heel scala aan nuttige taken voor het leger zoals het verstrekken van laboratoria, medisch personeel dat heel erg goed getraind is in het behandelen van schot- en brandwonden.

Echter, in vergelijking met bijvoorbeeld het Amerikaanse leger met 1,4 miljoen militairen is het Duitse leger met 60.000 maar vrij klein en zijn sommige experts bang dat het leger teveel belast zal worden, ook in verband met andere taken. Duitsland is ook heel actief bij vredesmissies zoals in Afghanistan, Kosovo, Mali en het Middellandse Zee gebied.

Daarnaast bestaat er weerstand binnen het leger zelf, want militairen willen niet worden ingezet als noodmaatregel in eigen land. Het doel van het leger is niet tenslotte niet het bewaken van treinstations.

Zoals de Franse ex president Nicholas Sarkozy onlangs zei: “We zijn in oorlog, een totale oorlog. Het is zij of wij.”

Dit is ook precies de gedachte die je bekruipt als je ziet wat ze nu in Duitsland aan het doen zijn.

En dan hebben de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, die de achterdeur wijd open hebben laten staan, nog de illusie dat ze gewoon verder kunnen regeren na de verkiezingen?

Mensen die zelfs nu niet, terwijl de oorlog in onze straten steeds meer zichtbaar wordt en notabene het leger moet worden ingezet om de veiligheid van de eigen burgers te kunnen waarborgen, weigeren om die achterdeur te sluiten.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!