Volgend jaar grote kans op begin ontmanteling Europese Unie

Er waait een nieuwe wind door talloze Europese landen. Een wind die aankondigt dat er volgend jaar in verschillende landen bij de landelijke verkiezingen wel eens grote politieke aardverschuivingen kunnen plaats vinden.

Een voorproefje van wat er wellicht gaat komen hebben we enkele dagen geleden kunnen zien bij de verkiezingen in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

De gevestigde orde in de vorm van het CDU en Angela Merkel kregen een flinke draai om de oren en nieuwkomer AfD, de zogenaamde anti immigratiepartij, scoorde hoge ogen.
Landelijk voorzitter Frauke Petry van de AfD ziet in de uitslag in de deelstaat een duidelijk signaal aan de zittende partijen. De AfD heeft van alle partijen kiezers afgesnoept. „Dat komt omdat u te lang niet naar de kiezers hebt geluisterd”, zei ze. Volgens haar heeft de „catastrofale migratiepolitiek” van Merkel alle andere politieke onderwerpen overschaduwd.

Precies over een jaar, in september 2017 zullen de Duitsers naar de stembus gaan voor het kiezen van een nieuwe Bondsdag.

Begin van volgend jaar gaat ook Nederland naar de stembus voor de landelijke presidentsverkiezingen en om het helemaal spannend te maken worden er in Frankrijk volgend jaar nieuwe presidentsverkiezingen gehouden.

Die verkiezingen in Frankrijk worden gehouden in twee stemmingsronden, waarbij uiteindelijk twee kandidaten zullen overblijven. En naar verwachting is één van die twee kandidaten Marine Le Pen.

Ze is terug van vakantie, meer strijdvaardig dan ooit en het afgelopen weekend complimenteerde ze de Britten met het feit dat ze hun lotsbestemming in eigen handen hebben genomen en ze herhaalde haar belofte dat er ook in Frankrijk een referendum zal komen over lidmaatschap van de Europese Unie wanneer zij het voor het zeggen krijgt.

In haar eerste publieke toespraak na de zomervakantie beschreef Le Pen haarzelf als de enige geloofwaardige verdediger van wet, orde en nationale eenheid. Ze zei verder dat de beste manier om terrorisme te bestrijden het stembiljet is.
“Ik zal het houden, het referendum over of Frankrijk bij de Europese Unie hoort. Ja, het is mogelijk om dingen te veranderen. Kijk naar de Britten, zij kiezen hun lotsbestemming, zij kiezen voor onafhankelijkheid. Wij kunnen ook weer een vrij, trots en onafhankelijk volk worden”, zei ze.

Net zoals de AfD in Duitsland wordt het Front National van Marine Le Pen steeds populairder door het toenemende anti vluchtelingen en anti Europa gevoel onder de Franse bevolking.

Zoals de polls nu staan in Frankrijk wordt verwacht dat Marine Le Pen door de eerste verkiezingsronde zal komen en als één van de twee eindkandidaten overblijven, maar dat zij in die laatste ronde zal worden verslagen door iemand van de gevestigde orde. De reden hiervoor is dat veel Fransen haar niet willen als president.

Volgens Reuters wil een meerderheid van de Fransen niet dat Le Pen wint. Maar, terwijl dat waarschijnlijk waar zal zijn, feit is dat er bijna nooit een meerderheid is die van te voren wil dat een bepaalde kandidaat wint.

In Amerika wil een meerderheid geen Donald Trump, maar ook geen Hillary Clinton. Uiteindelijk zullen de kiezers toch worden gedwongen om een keuze te maken.

Vorig jaar liep ook alles en iedereen luidkeels te verkondigen dat een Brexit niet mogelijk zou zijn, net zoals men dat nu doet over een Frexit of een Nexit.

Het jaar 2017 wordt hoe dan ook een bloedstollend spannend jaar, waarbij de bevolking, ook wij, de kans krijgt om inderdaad hun lotsbestemming weer in eigen handen te nemen.

En wanneer dat gebeurt, dan wordt 2017 het begin van de ontmanteling van Europa.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!

One thought on “Volgend jaar grote kans op begin ontmanteling Europese Unie

Comments are closed.