Amerikaanse president Obama met opzet zwaar beledigd door Chinezen

Voor wie denkt dat de G-20 top dit weekend in de Chinese stad Hangzhou de plek is, waar de wereldleiders beslissingen nemen die de loop van de wereld ten goede zullen veranderen komt bedrogen uit.

Het is niets meer dan een show, waarbij de hoogtepunten worden gevormd door de fotomomenten. De slotverklaring was al in handen van Bloomberg, voordat de besprekingen begonnen.

Wat misschien wel het meest kenmerkende genoemd kan worden is de manier waarop de Amerikaanse president Obama door de Chinezen is beledigd. Er heeft een serie incidenten plaats gevonden, waaruit duidelijk de Chinese minachting bleek voor de president en dus ook het land Amerika.

Het begon met de aankomst van Air Force One op de luchthaven van Hangzhou. Even tussen door, er is per ongeluk naar buiten gekomen waarom de top in Hangzhou moest worden gehouden en niet in Peking. De reden was dat de lucht in Peking dermate vervuild was, dat het te gevaarlijk werd geacht.

Normaal gesproken staat er een trap klaar, waarlangs de president het vliegtuig kan verlaten om dan zijn weg vervolgen over de rode loper. In dit geval ontbrak de trap en werd Obama gedwongen de nooduitgang van het vliegtuig te gebruiken.

Dit zijn natuurlijk “geen ongelukjes”, maar was zo gepland door de Chinese gastheren. Vervolgens worden nationale veiligheidsadviseurs Susan Rice en Ben Rhodes door Chinezen gesommeerd de plek waar ze stonden, onder de vleugel van het toestel, te verlaten.

Er werd door een vertegenwoordiger van het Witte Huis duidelijk gemaakt aan de Chinezen dat Air Force One hun vliegtuig was en dat mensen daar mochten staan als zij dat wilden. Waarop als Chinees antwoord kwam: “Dit is ons land. Dit is ons vliegveld”.

En het ging zo maar door, waarbij het op een gegeven moment leek alsof vertegenwoordigers van beide landen elkaar letterlijk zouden aanvallen en een tweetal fysiek van elkaar gescheiden moesten worden omdat ze probeerden elkaar te slaan.

Vervolgens werd het verzoek van Amerika voor een gezamenlijke persconferentie van de Chinese president Xi en Obama afgewezen en werd de persconferentie die Obama vervolgens alleen gaf niet live uitgezonden op de Chinese televisie, zoals te doen gebruikelijk.

Waar iedere wereldleider bij aankomst de rode loper behandeling kreeg, zo moest de leider van het machtigste land ter wereld zijn vliegtuig verlaten via de nooduitgang en werden hij en zijn gezelschap permanent gedwarsboomd en op grove wijze beledigd.

Dit soort dingen komt bij ons niet uitgebreid in het nieuws, maar is misschien toch wel het belangrijkste nieuws van de hele G-20 top. De situatie tussen Amerika en China komt op steeds meer fronten op scherp te staan.

Dit is het geval op handelsgebied, waar Amerika het dumpen van Chinees staal op de Amerikaanse markt tegen gaat door enorme invoerheffingen en bij de oplopende spanningen rondom de eilandjes in de Zuid Chinese Zee. Eilanden die door China worden geclaimd omdat ze vinden dat de zee aldaar hun eigendom is en wat door de rest van de wereld, onder aanvoering van Amerika, niet wordt erkend.

De al van te voren genomen besluiten op deze G-20 top houden in dat men werkelijk geen flauw idee heeft over hoe de economie weer op gang moet worden geholpen, dus komt er meer van hetzelfde.

Meer schuld wereldwijd, meer kapitaalinjecties door centrale banken, meer sociale onrust wereldwijd, meer nationale gevoelens die overal opleven en meer populisme.

En dus hebben we hier weer een showvergadering van de beste en slimste leiders ter wereld, met absoluut geen enkel idee over hoe de problemen op te lossen.

Het enige dat ze kunnen bedenken om een probleem dat is veroorzaakt door schuld op te lossen is door het creëren van nog veel meer schuld.

We weten zo langzamerhand allemaal hoe dit zal gaan eindigen, de enige vraag die nog open staat is of de Chinezen zullen toestaan dat Obama terug mag vliegen met Air Force One, of dat ze hem zullen dwingen een ticket te kopen voor een normale vlucht, economy class dan uiteraard.

https://www.youtube.com/watch?v=8guIbmN7Zoc

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!