Er is iets fundamenteels fout met de economie

Voor steeds meer mensen leven we op dit moment in een soort surrealistische wereld, een wereld waarbij het normale economisch beeld volkomen is verstoord door de acties van de centrale banken.

Iemand die ook dat gevoel heeft, maar dat ook goed kan onderbouwen is Jim Gowans. Hij is voormalig co-president van het mega goudmijn bedrijf Barrick Gold, voormalig president van De Beers in Canada en op dit moment president van Arizona Mining.

Een man die weet wat er speelt in de markt en vooral ook een man met een grote kennis van grondstoffen en edelmetalen.

Jim Gowans waarschuwt dat de fundamentele waarden van de economie en het monetaire beleid een aantal diep gewortelde problemen kennen. Problemen, waar vooralsnog geen oplossing aan de horizon verschijnt.

Gowans is persoonlijk getuige geweest van het hyperinflatiedrama in Zimbabwe en hij merkt dan ook op dat wanneer het moment komt dat de wereld eindelijk zal instorten vanwege het enorme gewicht van het ongelimiteerd geld bijdrukken zoals dat gebeurt door centrale banken, het geld zoals wij dat kennen geen enkele waarde meer heeft om mee te handelen.

Wanneer die dag komt en je staat met een handvol euro’s die niemand wil, dan wordt je gedwongen om te gaan omschakelen naar dingen die je kunt gebruiken voor het ruilen van goederen, zoals bijvoorbeeld goud.

Gowans denkt dat we een omslagpunt hebben bereikt. “Als je obligaties hebt met een negatieve rente, dan weet je dat er volkomen fout zit met de economie”.

“Het is dan ook niet voor niets dat mensen zoals George Soros, Stanley Druckenmiller en Carl Icahn in sneltreinvaart een deel van hun beleggingen omzetten naar edelmetalen”.

“In feite is er sinds de crash van 2008 niets verbeterd. De Federal Reserve heeft aangegeven dat er misschien nog veel meer ingrepen zullen komen en dus kunnen we redelijkerwijs concluderen dat de situatie nog veel erger zal worden”.

“En dat betekent dan maar één ding en dat is dat prijzen van edelmetalen zoals goud en zilver zullen dienen als vluchthaven en zullen stijgen in prijs”.

https://www.youtube.com/watch?v=2DT0HYUrJSQ

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!