Zal de zeepbel weer klappen net voor de presidentsverkiezingen?

In de afgelopen decennia hebben we enkele keren een behoorlijke financiële crash meegemaakt en beide keren gebeurde dit op een opvallend moment in de tijd.

Beide keren was ook een enorme zeepbel of bubbel de oorzaak en de tekenen wijzen erop dat het nu voor de derde keer zou kunnen gaan gebeuren

De beide laatste grote crashes in de financiële wereld vonden plaats net voor de volgende Amerikaanse verkiezingen en er zijn mensen die zeggen dat dit allemaal niet per ongeluk is gebeurd, maar dat er een bepaald herkenbaar patroon te ontwaren is.

Zo hadden we aan het eind van de jaren negentig de zogenaamde dot.com zeepbel, waarbij alles en iedereen investeerde in internetbedrijven, omdat er geen snellere manier was om geld te verdienen.

Een kenmerk uit die periode was ook dat alle experts het er over eens waren dat de toestand heel erg stabiel was en dat dingen eigenlijk alleen maar nog beter konden gaan.

De rente was heel laag in de jaren richting eeuwwisseling en toen de Amerikaanse economie tekenen begon te vertonen van afremmen, begon de Federal Reserve met renteverhogingen.

Het gevolg van dit alles was een behoorlijke crash, maar de nieuwe president George Bush begon vol goede moed aan zijn termijn als president met het promoten van het kopen van een huis voor iedere Amerikaan, ongeacht of ze wel niet een aanbetaling konden doen.

We kregen toen de huizenzeepbel in Amerika en die bleef maar groeien en groeien en banken verdienden kapitalen doordat ze goede en slechte hypotheken bundelden en wereldwijd verkochten in de vorm van zogenaamde afgeleide financiële producten, de zogenaamde derivaten.

Alle experts waren het wederom volkomen met elkaar eens, dat de alles uitstekend was en de bomen alleen maar verder de hemel in konden groeien.

Toen de Amerikaanse economie wederom tekenen vertoonden van afremmen, hetgeen niet ver voor de volgende presidentsverkiezing gebeurde, begon de FED wederom met het verhogen van de rente.

Het gevolg hebben we kunnen zien met de enorme crash van 2007 en dit keer was de schade veel groter omdat de grote Amerikaanse banken hun producten wereldwijd hadden verkocht, waardoor de crisis ook wereldwijd ernstige gevolgen had.

We staan nu aan nu aan de vooravond van de volgende verkiezingen en de tekenen zijn weer identiek aan de vorige keren.

We krijgen weer signalen dat de Amerikaanse economie aan het afremmen is en sinds afgelopen december is desondanks dat de FED weer begonnen met het verhogen van de rente.

De enorme zeepbel die we deze keer hebben is veroorzaakt door de banken die helemaal niets hebben geleerd van de vorige crisis, omdat ze aan alle kanten keer op keer zijn gered met belastinggeld.

De zeepbel die we dan ook deze keer hebben zijn de banken zelf, en dan met name de enorme portefeuille aan derivaten die zij gezamenlijk bezitten.

De totale derivatencontracten in omloop en dus ook het bedrag waarvoor banken risico’s lopen bedraagt 552.000 miljard dollar (552.000.000.000.000 dollar).

Ter vergelijking, de Amerikaanse staatsschuld bedraagt bijna 19.000 miljard dollar en de totale waarde van de wereldeconomie in totaal bedraagt 78.000 miljard dollar.

De onderstaande video maakt duidelijk dat er een patroon schijnt te zijn, waarbij een financiële crash gebeurt net voor de volgende presidentsverkiezingen.

De video begint dan ook met een fragment van Donald Trump, opgenomen net voor de kerst vorig jaar, waarin hij praat over de bubbel, de zeepbel, die gaat klappen. En nu kan je zeggen wat je wilt over Donald Trump, maar dat het een gewiekste zakenman is staat buiten kijf.

De langverwachte speech gisteren van de voorzitter van de FED, Janet Yellen, bevestigt het hierboven geschetste patroon. Zij zegt dat de voorwaarden er goed uit zien voor verdere renteverhogingen, hetgeen ons weer een stap dichter bij de explosie van de zeepbel brengt.

https://www.youtube.com/watch?v=kCYKvnHT94s

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!