Lord Jacob Rothschild heeft geen vertrouwen in experiment centrale banken

Als je naam Lord Jacob Rothschild is, dan maak je je niet zoveel zorgen over je eigen bijdrage voor de verplichte zorgverzekering. Dan maak je je zorgen over heel andere dingen.

De naam Rothschild roept natuurlijk associaties op met rijkdom en dat klopt ook wel aardig, want ze horen bij de meest welvarende families op aarde.

Veel van dat geld wordt beheerd via de Rothschild Investment Trust en Lord Jacob Rothschild is voorzitter daarvan en als zodanig komt hij ook regelmatig met zijn visie op de huidige toestand van de financiële markten.

Wat hij letterlijk schrijft, is het volgende: “Wij bevinden ons middenin het grootste experiment ooit in het monetaire beleid van de geschiedenis van de wereld”.

En de manier waarop Lord Rothschild tegen dit experiment aankijkt is niet bepaald gunstig. Hij is ondanks het feit dat de (gemanipuleerde) aandelenmarkten hoog staan niet positief gestemd over de rest van de (economische) toestand in de wereld.

Zo schrijft hij onder andere:

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat de centrale bankiers zijn doorgegaan met wat zeker het grootste experiment in het monetaire beleid in de geschiedenis van de wereld genoemd kan worden. We bevinden ons daarom op onbekend terrein en het is onmogelijk om te voorspellen wat de onbedoelde gevolgen zullen zijn van heel erg lage rentestanden, waarbij zo’n 30 procent van overheidsschuld een negatieve opbrengst genereren, dit alles in combinatie met het op een ongekende schaal bijdrukken van geld. (Hij noemt dit geen geld bijdrukken, want bankiers en dergelijke noemen zoiets een kwantitatieve versoepeling).

Deze tactiek is in ieder geval succesvol gebleken voor de aandelenmarkten die zich op een ongekende hoogte bevinden, terwijl heftige koersschommelingen achterwege zijn gebleven. Bijna alle soorten investeringen hebben kunnen profiteren van stijgende monetaire getij. Ondertussen blijft de (economische) groei armzalig, met weinig vraag en in veel delen van de ontwikkelde wereld zelfs deflatie.

Veel van de risico’s die ik al aangaf in mijn verklaring van 2015 blijven van kracht: In feite is de geo-politieke situatie verslechterd met Groot Brittannië dat ervoor heeft gekozen om de Europese Unie te verlaten, de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november die ongewoon beladen zullen zijn, terwijl de situatie in China ondoorzichtig blijft en waarbij de afremmende economische groei ongetwijfeld tot problemen zal leiden. Conflicten in het Midden Oosten duren voort en het is onwaarschijnlijk dat deze de komende jaren zullen worden opgelost.

We hebben de consequenties hiervan al kunnen zien met terroristische aanslagen in Frankrijk, Duitsland en Amerika.

Voor mensen die beleggen in aandelen, is het interessant dat de Rothschild een fiks deel van hun geld hebben terug getrokken uit de aandelen en hun bezittingen in goud en edelmetalen aanzienlijk hebben vergroot.

Dat deze mensen weten wat ze doen bewijst wel het feit dat de investeringsportefeuille sinds de oprichting van het Rothschild Investment Trust in 1988 met meer dan 2.000 procent in waarde is vermeerderd.

Jacob Rothschild en de Rothschild Investment Trust vormt slecht een klein onderdeel van de familie activiteiten in de financiële wereld.

Mensen die zich afvragen hoe de Rothschild familie hun werkelijke fortuin voor de buitenwereld verborgen weet te houden, kunnen misschien beter een afspraak maken met de Edmond de Rothschild Group. Zij zijn met 2.700 man personeel gevestigd in 33 landen en hebben formeel iets van 150 miljard euro onder beheer.

Maar, als mensen als Jacob Rothschild spreken van een onzeker experiment en daar heel weinig vertrouwen in hebben, dan doen amateurbeleggers er goed aan om naar dat soort waarschuwingen te luisteren.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!