Overheden zijn bijna nooit blij met de waarheid

Wanneer mensen de waarheid boven tafel brengen, dan wordt hen dit vaak niet in dank afgenomen. We hoeven maar even te kijken naar een land als Turkije en hoe daar wordt omgegaan met journalisten die dingen schrijven die de autoriteiten liever niet horen.

Maar, vaak vrezen dit soort mensen ook voor hun leven zoals dat ook het geval is met de oprichter van de WikiLeaks organisatie, Julian Assange.

Assange zit al sinds de zomer van 2012 vast in de ambassade van Ecuador, omdat zodra hij een voet buiten de deur zet, gearresteerd zal worden en afgevoerd naar Zweden. Dit op basis van een vage aanklacht van verkrachting in dat land. Volgens Assange gaat het helemaal niet om een echte zaak, maar een manier om hem in Zweden te krijgen, zodat zij hem vervolgens kunnen uitleveren naar Amerika.

En wanneer dat gebeurt, dan is Assange inderdaad zijn leven niet zeker.

Recentelijk zijn Assange en Wikileaks weer behoorlijk in het nieuws gekomen, vanwege het feit dat ze honderdduizenden e-mails hebben gelekt van onder andere het hoofdkwartier van de Democratische Partij in Amerika, waaruit blijkt dat de partij bewust Bernie Sanders aan alle kanten heeft benadeeld zodat Hillary Clinton de presidentskandidaat zou worden.

De afgelopen week zijn er nieuwe e-mails door Wikileaks naar buiten gebracht, afkomstig van de beruchte privé server van Hillary Clinton uit de tijd dat zij Minister van Buitenlandse Zaken was, waaruit onder andere blijkt dat zij opdrachten aanneemt van belangrijke sponsoren. Zo vertelt de bekende George Soros haar precies uit welke drie kandidaten zij er één kan kiezen tot benoeming van mediator in een bepaalde situatie, hetgeen ze vervolgens ook prompt doet.

Het is wel dezelfde George Soros die 25 miljoen dollar heeft gedoneerd voor haar presidentscampagne. Zo komen er ook steeds meer bewijzen boven tafel, onder via WikiLeaks, dat mensen die grote bedragen betalen als donatie aan de Clinton Foundation, ook allerlei gunsten in de schoot geworpen krijgen.

Wat WikiLeaks doet is corruptie op een ongehoorde schaal blootleggen, maar daar wordt door sommigen op gereageerd alsof ze door een wesp zijn gestoken.

Het zal dan ook niemand verbazen dat Hillary Clinton wil dat WikiLeaks wordt aangemerkt als een terroristische organisatie. Dit idee wordt overigens gesteund door de Amerikaanse Vicepresident Joe Biden.

WikiLeaks zou dan een zogenaamde hightech terroristenorganisatie worden en Julian Assange een terrorist. En dan zou het ook heel moeilijk worden voor de Ecuadorianen om Assange nog langer te beschermen, want als iemand terroristen helpt dan wordt het een heel ander verhaal.

Al met al wordt het heel pijnlijk duidelijk dat machthebbers, ongeacht in welk land ze wonen, er een bloedhekel aan hebben wanneer iets eenvoudigs als de waarheid boven tafel komt.

Dat zijn dezelfde mensen die steeds verder gaan met het bespioneren van eigen burgers en zeggen: Als je niets te verbergen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken.

Wanneer de zaken worden omgedraaid en burgers halen via organisaties zoals WikiLeaks informatie boven water over gezagsdragers dat laat zien hoe daar allerlei dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen, dan wordt het een ander verhaal.

Dan moet en zal een dergelijk initiatief worden veroordeeld als terroristische organisatie en is er voor Julian Assange volgens sommigen maar één optie en dat is het sterven aan acute loodvergiftiging door een kogel in het hoofd.

Dat Assange bang is om door Zweden te worden uitgeleverd naar Amerika is volkomen terecht als je de volgende korte video bekijkt, waarin te zien is wat hem waarschijnlijk staat te wachten.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!