Voorlopig gaat het beter dan ooit met Groot Brittannië

We hebben eerder kunnen zien hoe de gevestigde orde aan alle kanten probeerde hel en verdoemenis te prediken aan allen die denken dat er een leven zou kunnen bestaan zonder de Europese Unie.

Toen Geert Wilders klaarblijkelijk stond te juichen bij de Engelse Brexit, werd er door politiek Den Haag gedaan alsof hij zich met holocaust ontkenning of iets dergelijks zou hebben bezig gehouden, want hij moest ter verantwoording worden geroepen.

Ondertussen is er van alle voorspelde rampen voor Engeland niet één uitgekomen. Dit ondanks alle voorspellingen van “experts” die alleen maar onheil in het verschiet zagen voor Groot Brittannië, wanneer deze daadwerkelijk zou kiezen voor een scheiding met de EU.

Zelfs de Engelse centrale bank moest vorige week toegeven dat de door hen gegeven apocalyptische waarschuwingen volkomen verkeerd waren. Zij waren dan ook gedwongen om hun eerdere voorspelling van een “technische recessie” heel snel bij te stellen naar een groei van 0,7 procent in 2017.

En zo komt er nu nog een onverwacht groot voordeel voor Engeland boven drijven.

Dat voordeel heeft alles te maken met de val van het Britse pond ten opzichte van de euro en de dollar. Voor buitenlandse toeristen wordt Engeland daardoor steeds goedkoper en dat heeft al een onmiddellijk positief effect gehad voor de toeristensector.

In de 28 dagen volgend op het Brexit referendum eind juni stegen de internetboekingen voor reizen naar Engeland met 4,3 procent. Dit in tegenstelling tot de maand voor het referendum toen de boekingen met 2,8 procent waren gedaald. Met andere woorden, de neerwaartse trend in de boekingen is omgeslagen en heeft de weg naar boven gevonden.

De hele toeristenindustrie in Engeland zoals hotels, restaurants, campings en attracties wrijft zich in de handen. Want, niet alleen komen er nu onverwacht meer buitenlandse gasten, ook heel veel Engelsen hebben besloten dit jaar vakantie te vieren in eigen land.

Waar Engeland goedkoper wordt voor buitenlanders, zo is het omgekeerde het geval voor de Engelse bevolking. Zij krijgen meer vakantiewaarde voor hun pond in eigen land, dan wanneer ze deze moeten omwisselen voor buitenlandse valuta. Daarnaast zijn er andere overwegingen zoals de ellenlange files bij de veerboten vanwege extra controle door de Fransen.

Voor de Brexit waren de boekingen uit Europa 6,8 procent lager dan voorgaande jaren, maar na de Brexit zijn deze gestegen tot 1,8 procent minder, maar de grote groei ligt vooral bij mensen uit Azië, Amerika en Canada. Bij deze groep viel een stijging te zien van 8,6 procent.

Dit doet je dan ook weer twijfelen aan de inzichten van iemand zoals George Soros die voor de Brexit luidkeels verkondigde aan de Engelse bevolking: “De door de Brexit veroorzaakte crash zal jullie allemaal armer maken.”

Terwijl in de praktijk keer op keer het tegenovergestelde blijkt: een Brexit is precies wat de Engelse economie nodig had om weer te kunnen groeien en bloeien.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!