Bijna niemand durft te zeggen waar het op staat

Misschien wel één van de grootste problemen waar wij tegenwoordig mee te kampen hebben, is het feit dat veel mensen niet durven zeggen wat ze werkelijk denken.

De reden daarvoor is dan we langzamerhand in een klimaat zijn aanbeland, waarbij je wel drie keer moet nadenken voordat je iets zegt, want anders is er een grote kans dat iemand of een groepering is beledigd.

En dus hebben we politiek correcte taal. Vrij vertaald betekent politiek correct dat je je mond moet dicht houden over zaken die je niet aanstaan, want anders ben je een racist, doe je aan haat zaaien of je bent een rechts extremist.

Wanneer een politicus als Wilders een probleem aanstipt, dan doet hij dat omdat hij een rechts extremist is, en omdat het Wilders is hoeft niemand daar verder iets mee te doen en zijn we snel klaar.

Op zich is dit natuurlijk al volkomen waanzin. Je hoeft het niet met Geert Wilders eens te zijn, maar een aantal van de problemen die hij benoemt zijn wel degelijk problemen, ook voor de mensen die grote kritiek hebben op de man.

En zo kan het dat grote problemen door de machthebbers volkomen worden genegeerd omdat ze naar voren zijn gebracht door een man die ze een bepaald stempel hebben gegeven en dus bestaan de door hem aangekaarte problemen ook niet.

Die problemen bestaan wel degelijk en zullen op termijn alleen maar groter worden omdat mensen er voor kiezen om de kop in het zand te steken.

Het is een feit dat de integratie van grote groepen buitenlanders in onze maatschappij niet gaat lukken. Die gaat niet lukken, omdat deze mensen niet willen integreren en ze daar geen enkele belangstelling voor hebben.

Ondertussen zit Nederland opgescheept met ongeveer een half miljoen Turken die Turkije als hun vaderland beschouwen en hier alles doen wat hun Turkse leider hen opdraagt. Ze zijn druk bezig met het opzetten van hun eigen land binnen onze landsgrenzen en dat gaat steeds grotere vormen aannemen.

Het volgende bericht stond onlangs in het nieuws.

Terwijl kerken in Nederland het steeds moeilijker hebben om hun broek op te houden, timmert de Turkse staatskerk in ons land stevig aan de weg. De moskeekoepel Diyanet beschikt in Nederland over honderden panden en breidt snel uit.

Wanneer je signaleert dat de niet integrerende buitenlanders een steeds groter probleem zullen vormen in dit land en misschien zelfs uiteindelijk zullen proberen het hele land over te nemen, dan ben je geen rechts extremist, een racist of iemand die buitenlanders haat.

Dan ben je iemand die even de politieke correctheid naast zich neerlegt en gewoon vast stelt wat het probleem is.

Maar, omdat er bijna niemand in de Nederlandse politiek dit durft te doen, omdat dit niet politiek correct zou zijn, wordt er nooit iets opgelost.

In dat kader is het onderstaand gesprek dat Jan Roos had met de columnist van de Telegraaf, Rob Hoogland, heel interessant.

Wat dit aantoont is dat we problemen hebben en dat er ogenschijnlijk geen simpele oplossingen voorhanden zijn.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!