Als je de EU wilt verlaten, dan kun je een explosie van haat verwachten

Het laatste wat de politieke elite wil, is dat meer landen het Engelse voorbeeld zullen volgen en ook zullen vragen om een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie.

Niet alleen zal er vanuit Brussel nu extra haast worden gemaakt om zo snel mogelijk een politieke unie te creëren, waarbij landen hun zelfstandigheid voorgoed kwijt zijn, maar ook wordt er via de pers een offensief gevoerd om de burger het idee te geven dat het verlaten van de EU door een land een slechte zaak is.

Zo zie je dan gisteren een artikel verschijnen in het AD met de grote kop:

Brexit wakkert ‘explosie van haat’ aan

Met andere woorden, een Brexit of eventueel een Nexit staat gelijk aan een explosie van haat. Dan staat er verder:

Brandstichting, hondenpoep in brievenbussen, smerige opmerkingen en agressie op straat. De lijst met racistische incidenten sinds het EU-referendum op 23 juni in Groot-Brittannië is schrikbarend lang. Drie onafhankelijke waakhonden van discriminatie kwamen tot ruim vijfhonderd, uiterst gedetailleerde voorvallen. In een gezamenlijk rapport laten ze geen ruimte voor twijfel. Het Brexit heeft racisten een vrijbrief gegeven haat te zaaien.

Dit is hele duidelijke taal door het AD en er is geen enkele ruimte voor twijfel: Dit alles is het gevolg van een Brexit, dus kijk uit voordat je ook zoiets voorstelt in eigen land.

Natuurlijk zullen er altijd een aantal niet bijster intelligente elementen zijn die het begrepen hebben op buitenlanders in het algemeen. Die heb je in iedere Westerse maatschappij en die lui zullen misschien wat meer bravoure hebben gekregen na de Brexit uitslag.

Maar, om te suggereren zoals in het artikel wordt gedaan dat een groot deel van de Britse bevolking opeens volkomen tegen buitenlanders zou zijn is volkomen absurd. Dat er nu opeens een golf van haat door Groot Brittannië zou gaan is te gek voor woorden.

Wanneer je controle over je eigen grenzen wil, omdat je als land zelf wil kunnen bepalen wie je wel en niet binnen laat, heeft totaal niets te maken met “haat tegenover buitenlanders”. Het is gewoon je gezond verstand gebruiken.

Wanneer je als bevolking van een land besluit om zelfstandig te blijven, dan heeft dat niets te maken met afkeer van alles wat uit andere landen komt, maar alles met het niet willen verliezen van je eigen identiteit en soevereiniteit.

En dat is wat de Engelse bevolking voor elkaar heeft gekregen en wij (nog) niet.

Wanneer Frau Merkel volgende week besluit dat de Turkse president Erdogan in zijn pogingen om van Turkije een echte democratie te maken iets te ver is doorgeslagen, dan kan deze zomaar besluiten om de deuren weer wagenwijd open te zetten en de miljoenen vluchtelingen, infiltranten en gelukszoekers die nu nog in Turkije bivakkeren richting Europa te sturen.

Engeland heeft in dat geval de mogelijkheid om haar grenzen dicht te gooien en te zeggen: genoeg is genoeg. Nederland en België kunnen dat niet en als Frau Merkel zegt dat wij dat maar moeten gaan schaffen, dan is dat voor ons een feit.

Zou het niet fantastisch zijn als wij als land weer gewoon zelf besluiten kunnen nemen die in het belang zijn van onze bevolking?

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!