De ware schuldigen aan de terreuraanslagen bevinden zich dicht bij huis

Het complete geopolitieke landschap zoals zich dit voor onze ogen afspeelt is een stuk eenvoudiger te maken als je alle woorden die bedoeld zijn om mensen zand in de ogen te strooien weg laat.

Wanneer je een doorsnee politicus of machthebber hoort praten, dan klinkt dat altijd heel ingewikkeld, hoogdravend en geleerd en eigenlijk zeggen ze helemaal niets. Wat dat betreft lijken politici op deurwaarders, ook hun epistels zijn door velen niet te begrijpen.

Vlak na de vreselijke aanslag in Nice, waarbij een vrachtwagen inreed op een grote menigte en tientallen mensen doodde, wist de Franse president Hollande onmiddellijk wie de schuldige was.

Volgens hem was de aanslag in Nice het werk van een bepaalde afdeling van IS die gevestigd zou zijn in het noorden van Syrië. De Franse Minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, stelt echter dat er geen enkele link bestaat tussen de dader en IS.

Dit alles weerhoudt Hollande er niet van om voortvarend te werk te gaan en aan te kondigen intense bombardementen uit te zullen voeren in dat gebied.

De Franse president staat heel laag in de opiniepeilingen, dus besluit Hollande gisteren om er nog maar een schepje bovenop te doen en ook een groot Frans vliegdekschip naar de Middellandse Zee te sturen, om vandaar aanvalsvluchten op IS te kunnen uitvoeren.

Dit, uiteraard in samenwerking met Amerika en andere landen. Amerika heeft trouwens deze week een jubileum te vieren doordat ze tot nu toe 50.000 bommen op IS hebben gegooid.

Alles en iedereen is weer helemaal gelukkig, want er zullen nog veel bommen in het woestijnzand worden gegooid, er zullen nog veel meer vrouwen en kinderen omkomen en er zullen nog veel meer vluchtelingen worden gecreëerd.

Dit is nu precies hoe het probleem in de eerste plaats is ontstaan.

Wanneer de Westerse wereld onder aanvoering van Amerika simpelweg had geaccepteerd dat de Syrische president Assad geen gaspijplijn uit Quatar door zijn land wilde, dan was er totaal niets aan de hand geweest en had de aanslag in Nice en die in München enkele dagen geleden waarschijnlijk nooit plaats gevonden.

Er zijn tientallen dictators op deze wereld waar het Westen geen seconde van wakker ligt. Die kunnen allerlei wreedheden uithalen tegenover hun bevolking, maar wij knijpen graag een oogje dicht als het in ons belang is.

De Syrische president Assad echter moest weg, omdat hij in 2011 weigerde om te tekenen voor de aan te leggen gaspijplijn uit Qatar. Dus, worden er door het Westen allerlei duistere islamitische fundamentalistische groeperingen gesteund om deze “wrede dictator” het veld te doen ruimen.

We zijn nu een aantal jaar later en het resultaat van “deze energiepolitiek” is een land dat volkomen in puin ligt, miljoenen vluchtelingen en een Europa dat wordt overstroomd door ontheemden, gelukszoekers en islamfundamentalisten.

Dankzij het volkomen aan de Amerikaanse leiband lopen van onze politici, zijn zij honderd procent mede verantwoordelijk voor de huidige puinhoop en de enorme stroom vluchtelingen.

In plaats van nog meer vliegdekschepen, wapen en bommen naar Syrië te sturen zodat daar nog meer ellende kan worden veroorzaakt, wordt het hoog tijd dat de ware schuldigen, de politici in plaatsen als Parijs, Brussel en Den Haag ter verantwoording worden geroepen voor wat ze hebben gedaan.

Waar ze horen, is het oorlogstribunaal in Den Haag.

Het zijn dezelfde soort politici die onder aanvoering van Bush en Blair de oorlog in Irak begonnen omdat er massavernietigingswapens zouden zijn. Uiteraard bleek dat later een volkomen flauwe kul verhaal te zijn, maar ook een verhaal waar onze politici blind achteraan liepen.

De Franse president hoeft geen vliegdekschepen naar een ander land te sturen om nog meer doden en gewonden te veroorzaken. Het enige wat hij hoeft te doen is eens goed in de spiegel te kijken om de schuldige te vinden. Net zoals een Mark Rutte en een Frans Timmermans dat moeten doen.

Nog meer Europa, betekent ook automatisch nog meer Amerika. Willen we dat, dan zal dat volgend jaar blijken bij de verkiezingen.

Willen we dat niet, dan wordt het meer dan hoog tijd voor een Nexit, het beheer over de eigen grenzen terug nemen en een eigen onafhankelijke politiek voeren en doen waar wij goed in zijn. Wereldwijd handel drijven met andere landen, en daar hebben we niemand anders voor nodig en dat heeft ons niet voor niets ooit De Gouden Eeuw gebracht.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!

2 thoughts on “De ware schuldigen aan de terreuraanslagen bevinden zich dicht bij huis

Comments are closed.