Brexit gekaapt door Engelse bankiers

Iets dat uitbundig is gevierd als een succes voor de Engelse bevolking, lijkt alweer te worden gekaapt door de rijke elite.

Terwijl het land net een nieuwe premier heeft benoemd, worden er in de achtergrond alweer plannen gemaakt voor een bail-out van de Engelse banken.

De nieuwe premier, Theresa May, heeft al aangekondigd dat ze voorlopig niet het benodigde artikel 50 in werking zal stellen, waardoor Groot Brittannië daadwerkelijke de Europese Unie zal verlaten. Zoals bekend was May ook een voorstander van het blijven in de EU.

Premier May is een voormalige werkneemster van de Engelse centrale bank, The Bank of England, zelf getrouwd met een bankier, dus de belangen van deze sector zijn bij Theresa May ongetwijfeld in goede handen.

Zoals eerder gezegd, Brexit lijkt vooral een toverwoord voor bankiers om voor hen gunstige regelingen uit het vuur te slepen. We hebben gezien hoe na de Brexit de Italiaanse banken moord en brand schreeuwden en nu doen de Engelse banken hetzelfde.

De nieuwe Minister van Financiën, Philip Hammond, heeft al aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een deal met The Bank of England voor een grote bail-out van de Engelse banken.

Hij riep op dat het nu aan The Bank of England is om te antwoorden op de enorme schok die voort komt uit de Brexit. Zo zei hij in de Engelse Tweede Kamer: “De eerste reactie op een dergelijke schok hoort een monetaire reactie te zijn door The Bank of England”.

De gouverneur van The Bank of England, Mark Carney, antwoordde daarop dat de centrale bank werkt aan een stimuleringspakket die het zo snel mogelijk zal aankondigen.

De gevolgen hiervan voor de Europese Unie en de wereldmarkten zijn op dit moment niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat men vanuit de Engelse overheid er alles aan zal doen om The City of London tegen iedere prijs te beschermen en zelfs ten koste van andere delen van de economie als dit nodig mocht zijn.

We zullen hier een vergelijkbaar scenario gaan zien zoals dat gebeurde met Wall Street, waarbij de Federal Reserve via haar zogenaamde quantitative easing (QE) programma’s miljarden en miljarden goedkope dollars aan de banken verstrekte.

Ook in Engeland zal het stimuleringsprogramma en/of bail-out programma waarschijnlijk bestaan uit het beschikbaar stellen van veel extra gratis geld voor de banken in het centrum van Londen, waardoor je nog meer het bekende effect gaat krijgen, van de enkeling aan de top van de piramide wordt steeds rijker en de grote massa wordt steeds armer.

Het lijkt er al met al op dat het Engelse volk in dit hele spel de grote verliezer zal worden omdat de bankiers onder aanvoering van Theresa May en haar bankier echtgenoot de Brexit campagne hebben gekaapt van de bevolking, waardoor de toekomst van de bankiers er in Engeland heel rooskleurig uitziet.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!