Wij staan als bevolking op een cruciaal punt in onze geschiedenis

De storm na de Brexit uitslag mag dan enigszins zijn geluwd, de gevolgen van dit alles denderen nog overal door.

Het was natuurlijk te verwachten dat de Europese Unie na de voor haar rampzalige uitslag alles in het werk zou stellen om zo snel mogelijk een volledig politieke unie van de grond te krijgen. De reden is simpel, want wanneer een dergelijke unie eenmaal een feit is, dat houden landen als Nederland en België op te bestaan.

Eén van de vele presidenten in de Europese Unie is de Duitster Martin Schulz. Hij is Voorzitter van het Europese Parlement en riep deze week op dat het nu toch hoog tijd wordt voor een echte Europese regering.

De argumentatie van Schulz is dat zo goed als alle problemen die de burgers hebben met de Europese Unie zijn opgelost als er een soort gekozen Europese overheid zou komen die verantwoording zou moeten afleggen aan het Europees Parlement. Want, zo zei Schulz, als men dat niet happy is met de Europese regering, dan kunnen ze deze naar huis sturen en vervangen door een andere.

Het is natuurlijk een slimme manier om een essentieel probleem te verdoezelen en te doen voorkomen of daarmee alles is opgelost. Dat is het natuurlijk niet, het is dan alleen nog maar vele malen erger worden, want de nationale overheden hebben in dat geval opgehouden te bestaan en wij zijn een provincie in het grote Europese rijk.

Daarom staan wij nu als bevolking van Nederland en België op een cruciaal punt in onze geschiedenis. Gaan wij het voorbeeld van de Engelsen volgen en zullen wij ervoor kiezen onze zelfstandigheid terug te nemen, of zullen wij opgaan in het Groot Europese Rijk met alle gevolgen van dien?

En die gevolgen van het in Europa blijven, konden voor ons wel eens meer dan rampzalig zijn.

Op deze website zijn talloze voorbeelden te vinden van doorgewinterde financiële en economische experts die allemaal ongeveer hetzelfde zeggen.

Wat deze mensen zeggen is dat de huidige enorme schuldenberg onhoudbaar is geworden. Dat Centrale Banken op dit moment alles manipuleren en wanhopig proberen met geld bijdrukken de systemen nog wat langer in de lucht te houden, maar dat ze uiteindelijk zullen falen.

Dat de landen in Zuid Europa alleen nog in de lucht blijven bij de gratie van het feit dat ze op dit moment spotgoedkoop geld kunnen leven, hetgeen ze dan ook volop doen. Desondanks staat het Italiaanse banksysteem op instorten en beginnen ook de eerste Duitse banken tekenen van omvallen te vertonen.

Het is een fatale combinatie van talloze probleembanken met overheden die volkomen failliet zijn en ook in gebreke zullen blijven met betalen wanneer de rente ook maar weer enigszins richting een normaal niveau gaat.

Besluiten wij als land om in Europa te blijven, dan zullen wij onherroepelijk opdraaien voor de gevolgen van dit alles.

Want, we hebben het Europees Stabiliteitsmechanisme. Dat betekent onder andere:

Dit kapitaal kan door de Raad van Bestuur van het ESM overeenkomstig artikel 10.1 van het ESM op elk gewenst moment worden verhoogd. In dat geval is de financieringsverplichting van de deelnemende landen in overeenstemming met artikel 8.4 “onvoorwaardelijk en onherroepelijk” en moet er binnen de gestelde termijn worden bijgestort.

De vraag die de burgers van Nederland en België zich nu moeten stellen of ze onderdeel willen blijven uitmaken van het komende Europese Rijk.

Of ze willen dat hun pensioenfondsen zich overal in Europa kunnen vestigen en waarover Brussel met één pennenstreek de volledige controle kan nemen als ze dit willen volgens artikel 60 van de IORP-II. Of ze willen dat ze straks mee moeten betalen aan het redden van buitenlandse overheden.

Of dat ze zeggen: We zijn honderden jaren zelfstandig geweest met onze eigen vertrouwde gulden. We zijn best in staat om met allerlei landen handelsverdragen te sluiten zoals we altijd hebben gedaan en we zijn best in staat om ons geld zelf te besteden in plaats van dat uit solidariteit aan Zuid Europa te geven.

Dat is waar de bevolking nu over na moet denken.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!