Het is niet alleen de economie die in elkaar zal storten

De laatste weken zijn behoorlijk turbulent verlopen en veel daarvan is veroorzaakt door de Brexit. Alles en iedereen verkeert daarna in een soort nerveuze stemming, omdat niemand weet wat hier uiteindelijk uit zal komen.

Mensen die jarenlang op Wall Street hebben gewerkt, hebben meestal wel een goed gevoel over wat er werkelijk speelt en zo iemand is Michael Krieger.

Hij heeft als analist gewerkt bij een aantal grote instituten, waaronder de Lehman Brothers. Tegenwoordig schrijft hij over de financiële markten en alles wat daar om gaat op het blog Liberty Blitzkrieg (www.libertybliztkrieg.com).

Wat Michael nu zegt en wat meerdere mensen voelen is dat er een immens scala aan problemen op ons af gaat komen. Een proces dat misschien in werking is gezet door de Brexit, maar in de achtergrond al veel langer sluimert.

Het is ook veel groter dan alleen maar economische problemen. Hij zegt dat het in feite de volledige ineenstorting is van de huidige “status quo” en het gehele establishment wat na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan.

En dat is vele malen groter dan een economische terugval. Het is veel groter dan de financiële crisis en de economische terugval in 2008 en 2009.

Hij zegt verder:

“Als je er goed over na denkt hebben we sinds 1945 diverse keren een terugval meegemaakt. We hebben opbloeiende en ineenstortende markten gekend, maar de status quo, het establishment, de basisprincipes die de wereld hebben geleid voor zeg een periode van 80 jaar, die zullen overhoop worden gegooid en dat is naar mijn mening iets veel groters dan een economische terugval”.

Over de kansen op een komende financiële crisis zegt Krieger:

“Toen ik net van Wall Street kwam, concentreerde ik mij in mijn artikelen op schuld, ik concentreerde mij op economische en financiële markten. Dat zijn de dingen waar ik mij dagelijks mee bezig hield, maar ik ben daarmee gestopt vanwege één simpele reden”.

“Voor mij werd duidelijk dat dit ding eigenlijk maar één kant kon op gaan en dat is een volledige ineenstorting van alles. Wij moeten helemaal opnieuw beginnen. Er is teveel schuld. Er is teveel corruptie. Er is teveel bullshit. Er is veel te veel oorlog. Er is teveel van alles dat slecht is in onze wereld en schuld is daar één onderdeel van”.

“Moeten wij de schulden op de één of andere manier gaan wegschrappen? Natuurlijk moeten we dat doen. De reden dat ik gestopt ben met daarover te schrijven en te praten is omdat het zo overduidelijk is”.

“Dus, wat ik de afgelopen drie jaar heb gedaan is om te proberen mensen bewust te maken en aanmoedigen om zich met het hele plaatje bezig te houden, niet alleen met economie. Ook met dingen zoals politieke corruptie. Iedere grote industrie op deze wereld heeft op dit moment te maken met een piek in corruptie, een piek in twijfelachtige handelingen, een piek in geweld en een piek in alles”.

“Dus, het is niet alleen de schuld of de economie die in elkaar zal klappen, het is alles. Het hele politieke establishment en de hele sociale structuur. Al deze dingen waarmee wij ons leven hebben geleefd, zullen worden vervangen door iets anders”.

“De grote vraag is alleen of we iets beters zullen krijgen of dat het nog veel erger wordt”.

https://www.youtube.com/watch?v=XuaOfCl4EhM

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!