Duitsland tolereert niet dat er meer landen uit EU vertrekken

In het grotere Europese geheel hebben kleine landen als Nederland en België heel erg weinig in de melk te brokkelen. We zijn nu al niet meer dan een gewillige provincie die keurig alles zonder morren uitvoert wat de technocraten in Brussel dicteren.

We hebben al gezien hoe in feite Engeland tot nu toe de grote winnaar lijkt te zijn, maar er is nog een andere winnaar. En dat is de man die gniffelend toekijkt hoe Europa langzaam maar zeker uit elkaar valt en dat is Vladimir Poetin.

Maar, als we zeggen dat Europa een verliezer dreigt te worden, dan bedoelen we eigenlijk Duitsland. De droom van bondskanselier Angela Merkel gaat op dit moment in vlammen op, want in steeds meer landen komt de roep om ook een referendum te houden over het wel of niet lid blijven van de Europese Unie.

En naarmate Duitsland zich meer zorgen maakt en lichtelijk wanhopig wordt, des te gekker worden ook de opmerkingen die ze maken. Zoals bijvoorbeeld de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier die de bevolking gerust wilde stellen en zei dat de EU ook deze schok te boven zou komen.

Alleen hij had het met deze woorden niet over de EU, maar over Duitsland. Hij maakt zich veel meer zorgen om Duitsland en hoe het land dat meer dan wie ook heeft geprofiteerd van alle klanten die het heeft gekregen uit de EU en de gemeenschappelijke valuta, probeert om net te doen alsof er niets aan de hand is.

Steinmeier had een vergadering in Berlijn met de Ministers van Buitenlandse Zaken van de originele oprichters van de Europese Unie. (Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Nederland en Luxemburg).

Voordat hij naar binnen ging, zei Steinmeier het volgden: “Ik heb er vertrouwen in dat deze landen ook de boodschap kunnen uitdragen dat wij ons Europa door niemand laten afpakken”.

Hij doet alsof hij het ook heeft over de andere landen, maar hij heeft het over Duitsland.

Hij noemde verder de Europese Unie een succesvol project van vrede en stabiliteit en dat er binnen het blok een sterke wens was om dit te verdedigen en te versterken. Zoals het er nu uit ziet zijn honderden miljoenen mensen binnen Europa dat niet langer met hem eens.

Terwijl Steinmeier zijn best doet om de Europese bevolking weer in slaap te sussen door hen te vertellen hoe vreedzaam en stabiel de Eurozone wel niet is, maakt hij zich enorme zorgen over de mogelijkheid dat er niet alleen een volgend land zal komen die de EU wil verlaten, maar vooral ook een land dat dan de euro zal willen verlaten. Als dat namelijk eenmaal gebeurt, is het over en sluiten voor Europa.

Volgens de Engelse bank Barclays is dat nu het grote gevaar voor de EU. Een land dat de EU verlaat is al erg genoeg, een land dat mogelijkerwijs ook afscheid wil nemen van de euro zou een nog veel groter probleem zijn. De bank waarschuwt dan ook dat wanneer iets dergelijks aan de horizon zou verschijnen dit een groot gevaar zou zijn voor het zakenvertrouwen en de daarmee gepaard gaande investeringen in Europese landen.

En er zijn al diverse landen waar de eerste geluiden nu toch wel luid en duidelijk zijn te horen. Zo worden Frankrijk, Italië, Denenmarken en Nederland in de internationale pers genoemd als mogelijke kandidaten, omdat daar ook grote delen van de bevolking helemaal klaar zijn met de dictatuur uit Brussel.

Maar, de woorden van Steinmeier zijn duidelijk en niet mis te verstaan: Duitsland zal niet tolereren dat een land als Nederland gaat proberen om zich vrij te maken van de Europese dictatuur.

Ook in de jaren veertig zeiden ze dat en misschien moeten de Engelsen ons straks wel weer opnieuw komen bevrijden.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!