De Nederlandse bevolking moet heel bang worden gemaakt voor een Nexit

Het eerst wat er vanmorgen in de media zoals de Telegraaf viel te lezen dat de Nederlanders te bang zijn voor een Nexit. Dat ze dit zijn omdat ze bang zijn omdat ze een vertrek in hun portemonnee zullen voelen en omdat men denkt Europa nodig te hebben om terrorisme te kunnen bestrijden.

De bevolking wordt bij het wakker worden het volgende onder de neus gewreven:

Nederland deinst ervoor terug om in navolging van de Britten uit de Europese Unie te stappen.

Uiteraard is er na de verrassende uitslag in Engeland een enorme paniek ontstaan in Brussel en verre omstreken, omdat niemand dit had zien aankomen.

Het gevolg is, dat nu alle remmen los gaan en iedereen ervan overtuigd moet worden dat een Nexit het meest erge is dat de Nederlandse bevolking zou kunnen overkomen.

Als we dan nog even naar Engeland kijken, dan zien we dat zich daar een interessant verschijnsel heeft voorgedaan.

Wat niet veel mensen weten is, wanneer nu precies het punt was dat de Britten in grote getale opeens anders gingen denken over Europa en het Brexit kamp opeens veel meer stemmen kreeg.

De datum van waar het Brexit kamp echt begint te stijgen in de peilingen is vanaf 22 april dit jaar. Dat was de datum waarop de Amerikaanse president Obama speciaal naar Engeland ging om de Britten ervan te overtuigen dat ze in de Europese Unie moesten blijven. Dat was ook de datum waarop hij zijn opiniestuk schreef in de Engelse krant The Telegraph waarin stond dat de speciale relatie tussen Amerika en Engeland groot gevaar liep, wanneer de Britten zouden besluiten om uit de Europese Unie te stappen.

Obama begon zijn stuk in The Telegraph met de woorden: “Laat ik, als jullie vriend, zeggen dat Brittannië nog groter zal worden door de EU”.

Al kotsend rende het Engelse volk vanaf dat moment de andere kant op.

Met andere woorden, hoe meer je de Britten gaat dreigen en bang maken, des te meer zijn ze geneigd om precies de andere kant op te gaan. En als dat dan ook nog eens gebeurd door buitenlandse pottenkijkers, dan is de maat helemaal vol.

Nu is het de beurt aan Nederland en andere Europese landen die ook de EU misschien wel willen verlaten om bang gemaakt te worden. Zo bang dat ze ervan overtuigd zullen worden dat de wereld echt niet meer doordraait voor hen als ze zouden besluiten om hetzelfde te doen als de Engelsen.

Ook wordt er nu in diezelfde Telegraaf al geschreven dat Engeland er toch al niet echt bij hoorde, omdat ze links rijden, lauw bier drinken en nog wat van dat soort dingen. Daardoor zouden de Engelsen geen echte Europeanen zijn en dus maar goed dat ze ophoepelen.

Europeanen bestaan niet Telegraaf. Europa is een geografisch continent met allerlei verschillende volkeren, met allemaal hun eigenaardigheden en met hun eigen identiteit.

Nog los van het feit dat de Europese Unie geen democratie is, maar een regelrechte dictatuur van een kleine politieke elite, kan je nooit al die verschillende Europese landen met hun eigen identiteit op één grote hoop gooien.

Gelukkig zijn we allemaal verschillend, dat maakt het continent Europa juist zo interessant.

Ieder land haar eigen identiteit, eigen politiek, eigen geld en eigen wil. Dat is het gene waar men in de wereldoorlogen voor heeft gevochten. Vrijheid.

En net zoals men met de millenniumbug er de hele wereld van probeerde te overtuigen dat op 1 januarie 2000 er niet één meer computer meer zou werken, zou wordt nu iets vergelijkbaars gedaan met een Nexit.

Ons land heeft eeuwenlang overleefd zonder de dictatuur van Brussel en het is heel goed in staat om dat opnieuw te doen.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!