Amerika slaapwandelt richting nucleaire confrontatie

Mensen die zich bezig houden met geld en gerelateerde zaken willen altijd graag weten welke kant bepaalde zaken in onze wereld op gaan. Niet zo vreemd natuurlijk, want als je een klein beetje kun anticiperen wat er gaat komen, dan ben je meestal de grote meute een stap voor.

Een organisatie waar ze dat ook doen is genaamd Peak Prosperity in Amerika. En daar maken ze zich bij monde van Chris Martenson nogal zorgen over de alsmaar toenemende spanningen tussen Amerika en Rusland.

Martenson komt er eigenlijk niet achter wat nu precies de oorzaak is van deze hernieuwde Koude Oorlog, maar maakt zich wel zorgen over het alsmaar toenemende militair machtsvertoon aan beide kanten.

Dus besluit hij de hulp van een expert in te roepen om wat duidelijkheid te scheppen over wat er nu precies gaande is en wat wij kunnen verwachten.

En die expert die hij erbij haalt in Dmitry Orlov.

Olrov is een bekende analist voor wat betreft verhoudingen tussen Amerika en Rusland. Hij is geboren in Leningrad en emigreerde ergens midden jaren zeventig naar Amerika. Hij heeft dus de Sovjet tijd in Rusland nog meegemaakt en heeft gedurende de afgelopen decennia talloze trips gemaakt naar Rusland en heeft veel geschreven over de situatie daar, ook direct na de val van de muur.

Onlangs heeft Orlov, samen met een aantal andere Rusland experts een soort open brief ondertekend, waarin ze een sterke waarschuwing afgeven omdat de experts van mening zijn dat Amerika een roekeloze koers vaart en uit is op een militaire confrontatie die het niet kan winnen.

In het onderstaande radio interview dat Martensen heeft met Orlov, zegt de laatste onder andere het volgende:

Amerika slaapwandelt richting een nucleaire confrontatie met Rusland. Het is verbazingwekkend hoe stom haar benadering is. Wat er gebeurt is dat er door het Amerikaanse leger en NAVO autoriteiten zoveel mogelijk geld uit Oost Europa wordt getrokken zodat ze door kunnen gaan met het financieren van wapens en het voeden van het militair-industrieel complex.

De neocons hebben een starre ideologie over werelddominantie. De reden dat ze de Amerikaanse overheid hebben overgenomen is omdat dit land de grootste en meest kwetsbare democratie is en ze deze willen gebruiken om hun wereldheerschappij te vestigen.

En dat gaat allemaal niet van een leien dakje, maar daar zijn ze niet van te overtuigen. Ze zullen na een mislukking niet grondig alles analyseren wat er fout is gegaan en daarvan leren. Ze gaan van de ene mislukking direct door met het plannen van de volgende mislukking.

Ze zijn gewoonweg niet te stoppen. Ze zijn eigenlijk gewoon zombies. Het is pas als ze door iemand in het hoofd worden geschoten dat ze stoppen.

De grootste misrekening die de neocons volgens Orlov maken, is dat ze de militaire vaardigheden van de Russen zwaar onderschatten.

Als voorbeeld noemt hij de Russische operatie zoals ze die onlangs in Syrië hebben uitgevoerd. Hoe ze in een heel korte tijd een record aantal missies hebben gevlogen waarbij de groundcrew perfect samen werkte met de vliegers. Hoe een op zich kleine unit aan mankracht en materiaal opzienbarende resultaten heeft behaald. Hij zegt dat Amerika op dit moment niet in staat is om iets dergelijks uit te voeren.

Wat bij ons in het Westen totaal niet wordt vermeld is dat Rusland zich al langere tijd aan het voorbereiden is op een oorlog en er ook klaar voor is. Het hele Russische leger staat op dit moment in een permanente staat van paraatheid.

Ook wordt er bij ons weinig verteld over de nieuwe wapens die Rusland tot haar beschikking zoals de nieuwe S500 luchtafweer raketten, waarmee ze ieder doel in de niet te verre ruimte kunnen raken en waarmee ze in feite een geweldig groot schild over Rusland hebben gebouwd, wat ondoordringbaar is voor het grootste deel van Rusland, inclusief voor de Amerikaanse ballistische raketten.

Ook wordt er bij ons met geen woord gerept over de nieuwe supersonische torpedo’s en kruisraketten die door Rusland zijn ontwikkeld, noch over het feit dat de Russische nucleaire onderzeeërs zich permanent ophouden voor zowel de Amerikaanse oost- als westkust. Deze schepen beschikken over supersonische kruisraketten die niet door Amerika kunnen worden ontdekt en ze hebben al helemaal niets om deze uit de lucht te schieten. Deze kruisraketten kunnen een nucleaire lading vervoeren.

Maar, wat helemaal beangstigend is, is dat het Russische volk klaar is voor oorlog. Door heel Rusland vind je groepen die zich bezig houden met dingen zoals het lopen van een marathon in wild terrein. Dit soort activiteiten heeft ook nog een ander doel, het is een soort paramilitaire training voor burgers.

Veel van hen hebben niet echt veel op met de overheid, maar dat betekent niet dat ze geen orders zullen accepteren wanneer deze zullen worden gegeven.

Zelfs als er een nucleaire confrontatie komt en de NAVO rolt Russische gebied binnen, dan zullen ze bloeden en als het nodig is bloeden tot ze doodgaan, zoals altijd gebeurt wanneer mensen denken dat ze een invasie in Rusland kunnen uitvoeren.

Dit alles zal geen happy end worden, er is geen uitweg voor Amerika of de NAVO waarmee ze geen gezichtsverlies lijden. Er is eigenlijk alleen maar de keus tussen dood en vernedering.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!