Zal de overheid in de nabije toekomst je kind ontwerpen?

Onze nazaten die over honderd jaar leven zullen in die tijd nog maar weinig dingen herkennen die voor ons vandaag dag normaal zijn.

Ze zullen leven in een wereld waar alle routineachtige en tegen die tijd ook de meer ingewikkelde taken zullen worden uitgevoerd door robots en waar misschien een doorsnee mens ook al lang geen mens meer is, maar een soort transhuman.

Transhumanisme is een recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken.

We praten dan over iets dat eruit ziet als een mens, aangevuld met een scala aan technische apparaten, waardoor een soort supermens zal zijn ontstaan.

De laatste weken zie je overal in het nieuws berichten over het knoeien van wetenschappers met de genen van een mens.

Een gen is in de biologie een discrete eenheid van erfelijk materiaal, waarmee organismen erfelijke eigenschappen doorgeven aan hun nageslacht. Genen zijn onderdeel van chromosomen en bestaan uit stukken DNA. Alle genen samen bepalen het functioneren van de cellen waaruit het organisme is opgebouwd.

Voor de wetenschap bestaat er geen grens, zij zou het liefst morgen aan de slag gaan en dusdanige wijzigingen aanbrengen in ons DNA, zodat wij de meest brave en gehoorzame burgers op deze planeet zullen worden. Wij zullen nooit meer praten over een Nexit en hoe de centrale bankiers de markten manipuleren.

De enige beperking die er nu nog is, is die van de politiek en hoelang houdt die nog stand tegen allerlei druk die er ongetwijfeld op hen zal worden uitgeoefend om toch maar vooral als gemeenschap zo snel mogelijk gebruik te maken van alle fantastische mogelijkheden die de wetenschap ons biedt.

Zoals te zien in de onderstaande video, bevinden wij ons als maatschappij nu in de fase, waarin we worden gebombardeerd met wetenschappers die ons vertellen welke fantastische dingen je allemaal kunt doen als je gaat knoeien met menselijk DNA. Hoe je echt in no time een hele bevolking kunt aanpassen door een bepaalde “slechte eigenschap” uit te schakelen door slechts een hele kleine genetische aanpassing.

En dan is het een kleine stap naar de volgende fase. De fase waar niet alleen genetische veranderingen in het menselijk DNA worden aangebracht om een bepaalde “fout” te herstellen, maar ook om een bepaald soort baby’s te maken.

Want, als je dan toch die mogelijkheid hebt, waarom zou je dan niet een soort “designer kind” nemen, wat zo goed als in alle opzichten perfect is. Of, wordt je dat misschien uit handen genomen omdat een overheid vindt dat het een recht heeft om te bepalen hoe een volgende generatie van de bevolking eruit zal zien.

Het klinkt als science fiction en tot op een bepaalde hoogte is het dat nu ook nog. Maar, zoals je een wetenschapper in de onderstaande video kunt horen zeggen: “Als je wilt dat dit soort dingen niet gaan gebeuren, zorg dan maar dat je heel ver weg loopt, want het gaat komen”.

In de wetenschap wordt nu al de volgende uitdrukking gebruikt: “De vorigen biljoenen industrie was gebaseerd op een code van nullen en énen. De volgende biljoenen industrie zal worden gebaseerd op onze genetische code”

Een ander geweldig verkoopargument voor het knoeien met ons DNA is de filosofie van “ouderdom is een ziekte”. Wetenschappers die zeggen dat wij nu ouderdom accepteren als iets dat bij het leven hoort, maar niets meer is dan een ziekte die met wat DNA aanpassingen is te genezen. En wie wil nu niet een lang en gezond leven zonder rimpels en grijs haar?

Zoals het er nu naar uitziet zal volgend jaar in Engeland het eerste kind worden geboren dat biologisch drie ouders heeft.

Het gaat allemaal niet ineens, maar het gaat wel stapje voor stapje en dan opeens gaat het heel snel. Hoog tijd dat wij als maatschappij gaan nadenken over wat wij wel en niet willen.

https://www.youtube.com/watch?v=fC6vzRWA1tc

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!