Nog even en een Nexit kan niet meer

Wat er nu mogelijk gebeurt met Engeland zal de Europese Unie niet nog een keer overkomen. Er komen binnenkort maatregelen, waardoor het voor andere landen straks zo goed als onmogelijk wordt om de EU te verlaten.

Of ze nu net met de hakken over de sloot Engeland binnen boord zullen houden of dat het land zich toch vrij kan maken van de wurgende greep van Brussel, het zal de technocraten in Brussel geen tweede keer overkomen dat een land zomaar kan vertrekken.

De manier om te zorgen dat een land niet meer kan vertrekken is wanneer je ervoor zorgt de volledige controle over allerlei mogelijke geldvoorzieningen van individuele landen te beschikken.

Voor Nederland en België is het op dit moment al heel moeilijk om weer ooit vrij te worden, want zij beschikken al niet meer over eigen geld. En wanneer je als land niet meer je geld kunt uitgeven, dan ben je in feite al geen onafhankelijk land meer.

Maar, ze kunnen dat nog een stap verder doorvoeren en dat gaat volgens een artikel in Elsevier ook gebeuren, ongeveer een week na het Brexit referendum.

Volgens bronnen bij Elsevier ligt er zo goed als zeker een Europese overeenkomst klaar, waarbij pensioenfondsen kunnen ontsnappen aan het strenge regime in een bepaald land, door zich te vestigen in een ander Europees land.

Nederland heeft natuurlijk hele strenge regels voor de pensioenfondsen en hoewel daar uitgebreid over wordt gemopperd, heeft dat er aan de andere kant voor gezorgd dat deze pensioenfondsen letterlijk bulken van het geld. Alleen al voor Nederland praten we over een bedrag van 1400 miljard euro.

Wanneer de Nederlandse overheid de controle over dit soort immense bedragen gaat verliezen en het is ook niet meer in staat om eigen geld uit te geven, dan houdt in feite die Nederlandse overheid op om te bestaan.

Het motto van de Rothschild familie luidt niet voor niets: “Geef ons de geldcontrole van een land en het zal ons worst zijn wie het land regeert”.

Het is natuurlijk niet voor niets dat deze overeenkomst een week na het Engelse referendum wordt getekend. Het is niet voor niets dat ze de pensioenfondsen uit het eigen land willen weghalen.

Een land als Nederland zou natuurlijk kunnen besluiten om weer zelfstandig te worden en in samenwerking met de pensioenfondsen besluiten weer terug te gaan naar de goudstandaard. De enorme pensioenpotten zouden gebruikt kunnen worden om goud te kopen en de staat zou op basis daarvan haar eigen geld kunnen uitgeven.

Dit soort mogelijkheden moeten daarom worden weggehaald bij de individuele landen die beschikken over dermate grote pensioenpotten dat ze iets dergelijks zouden kunnen doen.

En dat zijn helaas landen zoals Nederland.

Afgezien van het feit dat er een enorme kapitaalvlucht zal plaatsvinden vanuit ons land, is de kern van het verhaal dat onze overheid de controle over 1.400 miljard euro volkomen uit handen geeft.

Ook weer het feit dat er met geen woord over wordt gerept totdat een dergelijk akkoord is ondertekend, zegt al genoeg.

Dit akkoord is zo vergaand voor de toekomst van ons land en ook anderen dat men absoluut niet wil dat het naar buiten komt voor het Engelse referendum aanstaande donderdag. Dit omdat het waarschijnlijk zeker tot gevolg heeft dat de Engelsen massaal “nee” tegen Europa zullen stemmen.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!

One thought on “Nog even en een Nexit kan niet meer

Comments are closed.