Volgens financieel expert komt “mother of all crashes” tweede helft dit jaar

Overal om ons heen zijn dingen anders dan ons wordt voorgehouden. Dit telt ook voor de financiële markten, waar keer op keer blijkt dat dingen worden gemanipuleerd. We hebben dit gezien met rente schandalen zoals Libor en we zien het in dingen zoals goud- en zilverprijzen.

Iemand die al meer dan 30 jaar in de financiële industrie actief is en zich vooral bezig houdt met zaken zoals manipulatie van goud- en zilverprijzen is Bix Weir.

In het onderstaande radio interview geeft Bix zijn mening over de huidige stand van zaken in de wereld en vooral ook over waar we naar toe gaan.

Door schade en schande wijs geworden vertrouwd Bix dan ook geen enkel overheidsrapport meer. Een goed voorbeeld hiervan is het onlangs gepresenteerde banenrapport in Amerika dat de situatie vele malen beter voorspiegelt dan in werkelijkheid het geval is.

De theorie van Weir is dat er sinds het begin van de jaren zeventig wordt gesjoemeld met dit soort cijfers in Amerika. En de reden dat ze dat soort dingen moeten blijven doen is omdat anders na het afschaffen van de goudstandaard de zaak allang had moeten imploderen.

Een andere belangrijke factor waardoor het mogelijk is om de markten permanent te manipuleren is, naast het sjoemelen met gegevens, de invoering van de computer die een steeds belangrijker rol speelt bij financiële transacties.

Hoeveel van de uitgevoerde aandelentransacties zijn echt en hoeveel zijn niet meer dan wat blieps op een computerscherm? Volgens Bix zijn dit de soort vragen die mensen zullen gaan stellen na de volgende crash.

Wix Beir zegt dat wat er gebeurt met het financiële systeem, is dat bepaalde belanghebbenden (centrale bankiers) stellen: run het systeem en gebruik zo het zo goed en zo uitgebreid als je kunt, tot het moment dat je er alle mogelijke voordelen uit hebt gehaald en dan laat je het crashen door het bijdrukken van teveel geld. En dat is wat er nu gaande is.

Beir verwacht dat er een punt gaat komen waarbij de gigantische derivatenbubbel gaat klappen. En dat dit wordt veroorzaakt door de Deutsche Bank en dit ergens gaat gebeuren in de tweede helft van dit jaar.

De bank die vorig jaar een gigantisch miljardenverlies heeft geleden, waarvan de aandelen sinds de zomer van vorig jaar ongeveer de helft in waarde zijn gedaald en de bank die voor een recordbedrag risico loopt met derivaten.

Het risico wat deze bank loopt met deze “financial weapons of mass destruction” ligt in de buurt van 72 biljoen Dollar.

Oftewel, bijna vier keer de Amerikaanse staatsschuld. Bix zegt, dit is nieuws wat door iedere verslaggever wereldwijd zou moeten worden gebracht en het zou nieuws moeten zijn dan het belangrijkste bericht vormt van het acht uur journaal. Maar, niets van dat alles.

En wanneer deze klapper gaat vallen bij de Deutsche Bank, of een andere, dan valt het complete systeem als een kaartenhuis in elkaar en zal dit worden gevoeld door ieder bedrijf en ieder individu op deze aardbol.

Er is niet genoeg geld in omloop op aarde om dit soort rampen op te kunnen vangen. Het betekent in feite: einde verhaal, uithuilen en helemaal opnieuw beginnen.

De mensen die slachtoffer zullen worden volgens Beir zijn de mensen die nog steeds hun vertrouwen hebben in banken en hun “bezit” bewaren in de vorm van wat elektronische blieps op een computerscherm.

Waar het op neer komt is dat Beir denkt dat het huidige systeem zijn koers heeft gelopen en dat men er bewust voor zal kiezen om dit te laten crashen.

Als tijdperiode waarin dit dan zal gebeuren volgens hem, noemt hij eind september als kritische punt.

Kijk en luister naar de theorie van een ervaren rot en manipulatie deskundige in het vak, Bix Weir:

https://www.youtube.com/watch?v=lXjDF0tzZpg

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!