Deze bank bepaalt het lot van de mensheid

Maandenlang hebben de autoriteiten hel en verdoemenis gepredikt om er toch maar vooral voor te zorgen dat de Britten “zo verstandig” zouden zijn om te kiezen voor het blijven in de EU.

Echter, dit alles schijnt een averechtse werking te hebben gehad, want naarmate het gevreesde referendum dichterbij komt, wordt de kans groter dat er daadwerkelijk een Brexit gaat komen.

De baas van de Engelse centrale bank, Mark Carney, heeft al gewaarschuwd dat het land mogelijk in een recessie terecht zal komen en premier Cameron voorziet zelfs een mogelijke Derde Wereldoorlog wanneer de Britten niet doen wat zij willen.

De afkeer van Europa moet dan ook wel ontzettend groot zijn voor de Britten, als een bevolking ondanks een dreiging van hun leider voor een Derde Wereld Oorlog, toch maar besluit om te gaan vertrekken.

Liever een Derde Wereldoorlog en een recessie dan Europa. Dat wil toch wel wat zeggen.

Natuurlijk zal er geen hel en verdoemenis losbarsten als de Engelsen besluiten om te vertrekken uit de Europese Unie. De tovenaars van de Europese Centrale Bank, ECB, hebben al aangegeven dat zij te hulp zullen komen in het geval er toch een Brexit komt.

Samen met de Engelse centrale bank, Bank of England, zullen ze dan beginnen aan een programma dat extra liquiditeit beschikbaar zal stellen aan banken, waardoor het vooruitzicht van een Brexit zo meteen wordt omgedraaid van hel en verdoemenis tot een zegen voor de economie.

De centrale banken zullen er alles aan doen om de uitkomst zoals die door hen diverse keren werd voorspeld niet te doen uitkomen.

De vrijdag na het referendum, de 24ste juni zullen de ECB en The Bank of England in het geval van een Brexit gezamenlijk komen met een verklaring die bedoeld zal zijn om het vertrouwen van de belegger in de financiële markten te ondersteunen om ze te proberen een massale paniek te voorkomen.

De verklaring zal dan ook grotendeels inhouden dat de centrale banken zullen doen wat nodig is om te zorgen voor voldoende liquiditeit in de markten.

Waar het dan in feite op neer komt is dat de centrale banken in zowel euro als pond ongelimiteerde financiering beschikbaar stellen voor banken. Dit omdat het in onzekere tijden soms moeilijk is voor banken om aan voldoende fondsen te komen. De ECB en de FED opereerden dergelijke constructies ook direct na 9/11 en tijdens de financiële crisis.

Dit zal waarschijnlijk voldoende zijn om een eerste paniek te voorkomen zodat iedereen een beetje rustig het weekend in zal gaan.

Maar echt veel meer dan dat kunnen centrale banken ook niet doen. Ze hebben al zoveel geld bijgedrukt dat ze het steeds moeilijker wordt voor hen om obligaties te vinden die ze kunnen kopen. Misschien een idee om samen met de buren een obligatie voor een paar miljoen te maken en die aan te bieden aan Mario Draghi? Je weet maar nooit.

Op dit moment is de markt al overspoeld met al dat extra geld. We praten ondertussen wel over een bedrag van 1.100 miljard euro oftewel 1,1 biljoen euro.

Een land als Duitsland begint ondertussen ook al flink te protesteren tegen het alsmaar bijdrukken van geld en opkopen van alles wat los en vast zit. Ze weten in Duitsland nog heel goed hoe ze een kruiwagen met geld nodig hadden om een postzegel te kunnen kopen.

Hoe het verder zal gaan met de wereld zal worden besloten door de enige partijen die dit daadwerkelijk kunnen doen en dat zijn de centrale bankiers.

In het weekend na het referendum komen ze allemaal bij elkaar in hun hoofdkwartier voor hun jaarlijkse bijeenkomst. Een soort Bilderberg Conferentie voor centrale bankiers in het kantoor van de centrale bank der centrale banken, The Bank for International Settlements in Basel, Zwitserland.

Deze bank, de BIS, is toch wel uniek in de wereld. We hebben een bank die eigendom is van een aantal rijke bankiersfamilies, gevestigd in de Zwitserse plaats Basel. Echter, zelfs de Zwitserse autoriteiten mogen hier niet zomaar naar binnen lopen. We hebben een situatie die vergelijkbaar is met die van een buitenlandse ambassade.

De mensen die er werken hebben een soort diplomatieke status, bezittingen van de bank kunnen nooit door iemand in beslag worden genomen en de bank kan nooit ergens voor aansprakelijk worden gesteld en hoeft tegenover niemand verantwoording af te leggen.

Dit is de bank die het lot van de mensheid bepaalt.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!