Angst voor criminele vluchtelingen stuwt voorsprong Brexit kamp hoger

Met nog tien dagen te gaan worden de vooruitzichten voor het “blijven” kamp in Engeland met de dag somberder.

Volgens een poll die afgelopen weekend is uitgevoerd, kiest nu 52 procent van de Britten voor een vertrek en kiest 33 procent ervoor om te blijven. Het is verschil tussen beide kampen wordt met 19 punten steeds groter.

Voor het weekend was er ook al een poll geweest door de Independent waar nog een verschil was van 10 punten in het voordeel van het Brexit kamp. Het kan nog natuurlijk nog alle kanten opgaan, want nog steeds is er 15 procent van de stemmers die zeggen dat ze nog niet weten wat ze over tien dagen zullen gaan stemmen, maar de tendens is duidelijk in het voordeel van het Brexit kamp.

De toegenomen voorsprong zal voor een deel zijn veroorzaakt door een voormalig minister, Iain Duncan Smith, die waarschuwde dat er voor 2030 tenminste zeven nieuwe gevangenissen bijgebouwd moeten worden wanneer Engeland aanblijft in de EU. Dit om de steeds groter wordende stroom illegale criminele immigranten te huisvesten.

Iain Duncan Smith die in Engeland vaak met de afkorting IDS wordt aangesproken, is een voormalig voorzitter van de Britse Conservatieve Partij.

IDS zegt het volgende: “In onze gevangenissen bevinden zich nu al meer dan 4.000 criminelen, afkomstig uit de EU die onze belastingbetalers 150 miljoen pond per jaar kosten”.

“Onze analyse laat zien dat de Engelse belastingbetaler nog eens 400 miljoen pond extra moet betalen om EU criminelen in de gevangenissen te kunnen onderbrengen. Dit betekent dat de gevangenissen meer overbevolkt en minder veilig zullen zijn.

Verder wees IDS erop dat Engeland tot 2030 nog minstens 4.000 extra gevangenisplaatsen nodig heeft voor veroordeelden uit de Europese Unie als het huidige niveau van immigranten blijft gehandhaafd. De 4.000 extra plaatsen komen dan neer op 7 grote gevangenissen.

En als laatste waarschuwde hij dat ook binnen niet al te lange tijd landen als Turkije, Albanië en Macedonië lid zullen worden van de EU.

In Engeland gebeurt normaal gesproken ongeveer hetzelfde als in de meeste Europese lidstaten en dat is dat misdaden door immigranten een beetje onder het tapijt worden geschoven.

Zo als dat ook gebeurt dat ook in Duitsland. Begin dit jaar viel het volgende te lezen bij PowNews:
Hetgeen meneer ‘Onderbuik’ & mevrouw ‘Borreltafel’ wellicht reeds lang vermoeden, blijkt waar, althans bij onze oosterburen: daar instrueren politiechefs hun ondergeschikten om door ‘vluchtelingen’ gepleegde criminaliteit onder de pet te houden.

“Dossiers van misdrijven die worden gepleegd door daders met een buitenlandse afkomst die terechtkomen bij onze balie worden onmiddellijk terzijde geschoven”, aldus een diender uit Frankfurt. “Er zijn strikte instructies van de politietop om geen melding te maken van misdrijven die worden gepleegd door vluchtelingen. Alleen als het gaat om directe verzoeken van de media kan het worden gemeld.”

Voor de doorsnee Brit zijn de argumenten zoals die worden aangevoerd door IDS dan ook heel reële argumenten. Zij zien dan ook liever dat hun grenzen gesloten blijven voor al dat “criminele buitenlandse gespuis” dat via de Europese Unie ongehinderd binnen kan komen.

En de angst daarvoor zou bij de Engelsen nog wel eens veel groter kunnen zijn dan de angst voor eventuele economische consequenties.

Ook bij de Engelse bookmakers, die altijd een goede graadmeter vormen, slinken de kansen voor het “blijven” kamp. Volgens de bookmakers zijn er de laatste dagen eigenlijk alleen maar weddenschappen afgesloten door mensen die allemaal wedden dat er een Brexit zal komen. Dit, terwijl het een maand geleden eigenlijk volgens de bookmakers een uitgemaakte zaak was dat Engeland bij de EU zou blijven.

En voor hen die wel houden van een gokje. Volgens een aantal financiële experts zal de goudprijs omhoog springen als er wel een Brexit komt.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!