Duitsland in paniek over mogelijke Brexit

De datum van 23 juni komt nu toch wel heel erg dichtbij. De datum waarop de Engelsen gaan besluiten of ze nu wel of geen lid willen blijven van de Europese Unie.

We hebben één lange campagne gezien van bangmakerij door de Engelse overheid en het lijkt erop dat de bevolking daar een beetje genoeg van begint te krijgen, want:
Op minder dan twee weken van het cruciale referendum over het Britse EU-lidmaatschap is de voorsprong van het kamp der eurosceptici verder gegroeid.

In een peiling in opdracht van The Independent stemt 55% voor een ’Brexit’, tegen 45% voor de blijvers. In de vorige poll was de verhouding nog 51 om 49. Het verschil tussen de twee kampen is nog nooit zo groot geweest.

Niemand weet precies hoe betrouwbaar die peilingen zijn, maar duidelijk is wel dat het land in tweeën is verdeeld en dat pas op de dag zelf duidelijk zal worden wie er uiteindelijk gaat winnen.

In Duitsland begint men zo te zien behoorlijk in paniek te raken. Dusdanig zelfs dat Der Spiegel een grote boodschap in het Engels op haar voorpagina zet met daarop de tekst: Please don’t go, met daaronder: why Germans needs the British.

In een groot artikel wordt verder uitgelegd hoe belangrijk Engeland is voor de Europese Unie, kortom een artikel waar het slijmgehalte van af druipt.

De werkelijke reden dat Duitsland loopt te bibberen van angst is, dat wanneer Engeland zal vertrekken, dit de poort wagenwijd open zal zetten voor andere landen om hetzelfde te doen en dat daarmee een einde komt aan het Duitse Europese rijk.

Zelfs Wolfgang Schäuble, de Duitse Minister van Financiën, wringt zich in allerlei bochten om de Engelse er toch maar vooral van te overtuigen dat ze moeten blijven. En dus krijg je een vreemde combinatie tussen paaien en dreigen. Aan de ene kant wordt Engeland opgehemeld als een onmisbare steunpilaar en aan de andere kant dreigt Schäuble door te zeggen dat Engeland er niet op moet rekenen dat ze gebruik kunnen maken van de economische ruimte als ze weg gaan. Iets wat nu wel gebeurt door een land als Noorwegen.

Of zoals iemand het allemaal samenvatte: Duitsland maakt de regels en de Engelsen hebben nu de kans om daaraan een eind te maken.

Zelfs Marc Faber, de Zwitserse financieel expert en auteur die ook bekend staat als Dr. Doom is voor de verandering optimistisch over een mogelijk Engels vertrek uit de EU.

Faber vertelt in een interview met CNBC dat hij denkt dat de Europese Unie een enorm bureaucratisch keizerrijk is en dat een Brexit heel goed zou kunnen zijn voor een wereldwijde economische groei. Dit, omdat het Engelse vertrek volgens Faber ook andere landen zou aansporen om de slecht georganiseerde EU te verlaten.

De eindconclusie van Faber is dat een vertrek uit de EU het beste is wat Engeland ooit kan overkomen.

Duidelijke taal, net zoals als dat van Paul Joseph Watson in onderstaande video. Mocht je toch nog twijfelen of de EU een goede zaak is, dan ben je na het zien van deze video wellicht een andere mening toegedaan.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!

One thought on “Duitsland in paniek over mogelijke Brexit

Comments are closed.