Wat weet George Soros dat wij niet weten?

Wanneer je wil weten wat er de komende tijd gaat gebeuren op de financiële markten, dan kan je heel wat wijsheid opdoen door het volgen van bepaalde personen.

Personen die in het verleden hebben laten zien een fijne neus te hebben voor wat er gaat gebeuren en die dat keer op keer in de praktijk hebben bewezen.

Eén van die mensen is de miljardair George Soros.

Opeens, na bijna tien jaar lang niets gedaan te hebben, is de 85 jarige Soros weer actief begonnen met handelen.

Als reden geeft hij op aan de Wall Street Journal: “Ik wordt aangetrokken door de mogelijkheden die er zijn om te profiteren van de economische moeilijkheden”.

Verder dat hij zelf de leiding heeft genomen in het doen van een aantal investeringen die zijn gevoel voor wat er gaat komen reflecteren.

Pikant detail is dat George Soros voor het laatst actief werd in 2007 toen “hij zich zorgen maakte over de huizenmarkt”. Dat was ook het jaar waarin hij grote bedragen inzette op de veronderstelling dat de markt zou gaan crashen.

Met deze weddenschappen heeft hij de twee daarop volgende jaren meer dan een miljard dollar verdiend.

En nu, bijna tien jaar later, doet Soros precies hetzelfde als wat hij in 2007 deed.

Soros is eigenaar van het Soros Fund Managament wat ongeveer 30 miljard dollar onder beheer heeft. Dit fonds heeft de laatste tijd op grote schaal aandelen verkocht en is overgestapt op goud en goud gerelateerde aandelen. Er wordt bij deze beleggingsstrategie ervan uit gegaan dat er turbulente tijden op komst zijn voor de financiële markten.

Het is natuurlijk ook niets niks, wanneer een 85 jarige zich weer actief gaat bemoeien met zijn beleggingen. Soros is ooit beroemd geworden door het wedden tegen het Engelse pond in 1992, een handel waarmee hij meer dan een miljard dollar verdiende.

Uiteraard is hij bij een groot aantal mensen ook bekend om zijn politieke opvattingen en dat hij een deel van zijn geld gebruikt voor het manipuleren van allerlei groeperingen.

Een andere reden die wordt gegeven voor het weer actief worden van Soros op het gebied van beleggingen, is dat hij zich zou vervelen.

De werkelijke reden is dat Soros ziet wat er gaat gebeuren en het niet aan anderen wil overlaten in dit stadium om beleggingsbeslissingen te nemen met zijn geld.

Iets waar Soros zich heel erg zorgen over maakt is de Chinese economie en de gevolgen daarvan voor de rest van de wereld. Ondanks het feit dat het lijkt alsof de Chinese beurs zich enigszins heeft gestabiliseerd, is de werkelijke situatie in China alleen maar erger geworden.

Maar, ook zegt hij dat de fallout van het afremmen van de Chinese econome wereldwijde gevolgen zal hebben.

Hij zegt verder: “China lijdt onder het wegvluchtende kapitaal en gebruikt in raptempo haar buitenlandse reserves, terwijl andere Aziatische landen die buitenlandse reserves hebben uitgebreid. China krijgt te maken met interne conflicten aangaande haar politieke leiderschap en gedurende het komende jaar zal dit een complicerende factor zijn in het omgaan met financiële problemen”.

China zal uiteraard niet blij zijn met deze berichtgeving van Soros en er dan ook alles aan doen om dit in China te censureren. Niet, dat het veel verschil zal maken voor China.

Maar, Soros is niet alleen pessimistisch over China, ook over Europa dat volgens hem kan bezwijken onder het gewicht van de migrantencrisis, de voortdurende problemen in Griekenland en een eventuele Brexit.

Soros stelt, dat als Engeland de EU zou verlaten, dit het begin zal zijn van exodus en dat dit zo goed als het einde betekent voor de huidige Europese Unie. Dit ondanks het feit dat hij zelf denkt dat Engeland uiteindelijk zal kiezen voor het lid blijven van de EU.

Feit is dat ondanks alle mooie praatjes, Soros weer terug is en precies hetzelfde doet als in 2007.

Iemand als Soros komt niet zomaar terug uit zijn pensionering om weer zelf controle te nemen. Hij doet dit omdat hij weet of “voelt” dat er heel binnenkort bijzonder dingen staan te gebeuren.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!