Nederlanders massaal voor een Nexit

Nog even en wij zullen weten hoe de Engelse bevolking op 23 Juni 2016 zal stemmen in een referendum over het wel of niet aanblijven als lid van de Europese Unie.

Uit een door de Telegraaf gehouden onderzoek blijkt dat 88 procent van de Nederlanders ook een referendum willen over het verlaten van de EU en dat 80 procent van de ondervraagden zich uitspreken voor een Brexit.

De reden die men opgeeft is dat men niet langer bereid is om Brussel als een soort dictatoriale superstaat te accepteren. Een staat die bovendien nog wordt geleid door ongekozen carrière politici.

Ondanks alle angst aanjagen dat er door de gevestigde orde op grote schaal wordt uitgevoerd is het voor de meeste mensen toch belangrijker dat ze als individueel land over hun eigen lot kunnen beslissen.

Het merendeel van de bevolking vindt het prima dat wij in Europa samenwerken op allerlei gebied, maar niet dat wij als land onze complete ziel en zaligheid in handen leggen van Brussel, of liever gezegd Berlijn, want zij zijn degenen die uiteindelijk bepalen wat er wel of niet gebeurt.

Er is natuurlijk een reden dat de meeste politici grote voorstander zijn van een Brussel. En die reden is niet het belang van de inwoners van dit land, maar niets meer dan eigenbelang. Voor een beetje rondhangen in een grote zaal wordt natuurlijk een vorstelijke vergoeding betaald.

Iedere Europarlementariër verdient om te beginnen al een salaris van 98.000 euro per jaar. Daar komt een vaste maandelijkse vergoeding bij van 4.320 voor onkosten in het eigen land zoals het huren van een kantoortje met wat kantoorartikelen.

Dan krijgen ze vliegreizen naar hun werk vergoed tegen Businessclass tarief, een eerste klas treinreis of 50 cent per kilometer. En dan krijgen ze nog voor iedere dag dat ze de presentatielijst netjes tekenen binnen het vereiste vakje een vergoeding van 306 euro.

Wie wil een dergelijk baantje opgeven?

Welk aankomend politicus ziet het niet als een prachtige carrière move om straks iedere dag die aanwezigheidspremie in de achterzak te stoppen?

En dan kan je in Brussel ook nog eens echt carrière maken. Wat dacht je van een Frans Timmermans, die als euro commissaris en vicevoorzitter alleen al aan salaris per maand 23.000 euro opstrijkt?

Natuurlijk zullen al dit soort mensen en politici in dit land die een carrière ambiëren in de EU hartstochtelijk pleiten voor een veel meer Brussel.

Het is natuurlijk niet zo vreemd dat al die mensen bezwijken voor de aantrekkelijke voorwaarden van zo’n heerlijk relaxed baantje in Brussel. Alleen heeft het allemaal weinig meer te maken met vertegenwoordiging van het volk.

En dat is wat de bevolking nu zo langzamerhand op haar klompen aan voelt. Ook al begrijpen ze het misschien niet helemaal, ze voelen instinctief aan dat dit niet de manier is. Dat dingen weer terug moeten naar het eigen land.

De kansen dat Engeland daadwerkelijk zal kiezen voor een Brexit is heel erg klein. Formeel liggen dan de kampen wel dicht bij elkaar, maar er is daar door de overheid een dusdanige intensieve angstaanjagende campagne gevoerd dat veel Britten wel uit de EU weg willen, maar te bang zijn gemaakt om het juiste vakje aan te kruisen.

Misschien dat op het laatste moment iemand als Pat Condell toch nog een verschil kan maken in Engeland. De steun van 80 procent van onze bevolking heeft hij als we ervan uitgaan dat het onderzoek van de Telegraaf klopt.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!