Jim Rogers voorspelt crash van Bijbelse proporties

Jim Rogers heeft samen met George Soros in het begin van de jaren zeventig het beroemde Quantum Fund opgericht. Gerekend over een periode van tien jaar genereerde dit fonds winsten van 4200 procent en maakte beide mannen meer dan rijk.

Hier bij ons is misschien George Soros wat meer bekend vanwege al zijn politieke bemoeienissen, maar ook Jim Rogers kan je met recht een financieel expert noemen.

Deze Rogers heeft nu gezegd, dat hij verwacht dat de markt eind dit jaar of begin volgend jaar volledig in elkaar zal storten en dat er een bedrag van rond de 68 biljoen Dollar zal verdampen, waardoor miljoenen mensen geruïneerd zullen worden.

Toeval of niet maar ook is onlangs is bekend geworden dat Soros grote bedragen heeft gewed op het feit dat de markten zullen kelderen en dat hij goud zijn voornaamste bezit heeft gemaakt en ook heeft voorspeld dat het fout zal gaan met de financiële markten.

Waarschijnlijk hebben mensen zoals een George Soros en Jim Rogers toegang tot informatie die gewone stervelingen niet hebben, dus het kan geen kwaad om naar ze te luisteren.

Het aantal prominente financiële experts die nu een ineenstorting voorspellen wordt hoger en hoger. We hebben hier ook al een aantal de revue laten passeren. Mensen zoals Carl Icahn, Stanley Druckenmiller en onlangs Gerald Celente.

En wat ze eigenlijk allemaal gemeenschappelijk verkondigen is dat het dit keer niet zomaar een crisis of een recessie zal zijn, maar een volledige ineenstorting, vele malen erger dan in 2008 en waarbij vele landen volkomen failliet zullen gaan.

Rogers zegt ook dat de situatie nu vele malen erger is dan in 2008 toen er nog een hoop landen waren met een aanzienlijke reserve aan Amerikaanse Dollars. Echter, ondertussen hebben landen als Japan en China het grootste deel van die reserve gebruikt.

En dus zal dan dit keer de komende crisis niet beperkt blijven tot Amerika en Europa, maar zullen we te maken krijgen met een wereldwijde ineenstorting. En dit keer zal er niet een gemakkelijke oplossing voorhanden zijn.

Verder voorspelt hij dat de economie in landen als Engeland in elkaar zullen storten en dat een land als Italië volledig failliet zal gaan.

Volgens Rogers is het economisch herstel in Amerika zoals de Federal Reserve dat ziet en daarom renteverhogingen wil gaan toepassen, helemaal geen herstel, maar slechts het gevolg van het bijdrukken van het vele geld door de FED en het nog groter laten worden van de schulden.

Een goede indicatie van wat er wellicht staat te gebeuren krijgen we ook van de Canadese econoom William White die is verbonden aan de BIS, The Bank for International Settlements, ook wel de centrale bank der centrale banken genoemd.

Williams vraagt zich af of wij bereid zijn om de werkelijkheid onder ogen te zien over wat er op ons af komt. En of wij in staat zijn dat op een ordelijke manier af te handelen of dat het chaotisch gaat worden. Hij zegt letterlijk: “De volgende grote uitdaging voor de wereldleiders zal zijn hoe ze omgaan met het afschrijven van schulden, waardoor een complete herordening zal ontstaan van winnaars en verliezers in de maatschappij en of ze dit kunnen doen zonder een politieke storm te veroorzaken”.

Wat bovenstaande mensen zeggen klinkt logisch. De wereld zit opgescheept met een schuldenberg die nooit en te nimmer afgelost zal kunnen worden.

En dan zal er inderdaad ooit een moment komen waarop die zeepbel zal gaan barsten. De enige vraag die nog open staat, is wanneer.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!