Er komt geen Brexit, Engeland blijft lid van Europese Unie

Het is vandaag precies nog een maand totdat de bevolking van Groot Brittannië via een referendum mag bepalen of ze wel of niet in de EU blijven.

De media zullen de komende weken bol staan met verhalen over een wel of geen Brexit. Men spreekt van twee kampen die ongeveer gelijk verdeeld zijn, waardoor de uitslag tot het laatste moment uitermate spannend zal zijn.

In werkelijkheid is nu al bekend wie het referendum gaat winnen en om daar achter te komen hoef je geen waarzegger met een glazen bol te bezoeken.

Er is in Engeland door de overheid een permanente angstcampagne gevoerd. Een campagne die gratis gebruik maakt van alle media en die daardoor ieder gezin in Engeland bereikt.

Zo wordt de bevolking doodsbang gemaakt met het volgende:

Een Brits vertrek uit de Europese Unie gaat ieder huishouden in het land meer dan £4300 (ruim € 5400) kosten. Dat is de consequentie van het mislopen van de economische groei door de Britten bij een brexit, omdat het land dan met nieuwe handelsbarrières te maken krijgt en op minder buitenlandse investeringen hoeft te rekenen.

Wanneer men dan ook uitgebreid het volgende op televisie ziet:

Jude Law, Keira Knightley, Benedict Cumberbatch en bijna driehonderd andere Britse acteurs, muzikanten, schrijvers en artiesten hebben zich uitgesproken tegen een Brexit omdat ze vrezen dat het ten koste gaat van hun portemonnee.

Met daar dan nog even bovenop:
Cameron houdt emotioneel betoog: ‘Brexit verhoogt kans op Derde Wereldoorlog’
Dan is het niet erg waarschijnlijk dat een doorsnee beïnvloedbare bevolking zal gaan kiezen voor een Brexit.
En dat blijkt dan ook wel:
Mensen die Engeland een beetje kennen, weten dat je in dat land letterlijk op alles kunt wedden. Op iedere hoek van de straat vind je dan ook een bookmaker of een bookie in de volksmond.

Op zijn Nederlands heet dat een wedkantoor en die bookies zijn een vast onderdeel van de Britse cultuur.

En omdat ze dit al eeuwenlang doen en weddenschappen afsluiten op alles wat los en vast zit, is het zaak dat die bookies wel weten wat ze doen. Zouden ze dat niet doen, dan waren ze als bedrijf geen lang leven beschoren.

Dus, als je wil weten hoe iets zal gaan verlopen in Engeland, dan kijk je niet in een almanak, maar naar de bookies.

En die zijn op dit moment meer dan duidelijk.

De “gewone” opiniepeilingen laten zien dat de twee kampen nog steeds heel dicht bij elkaar liggen, bij de bookies worden de kansen dat Engeland in de EU blijft met de week groter.

Vorige week wedden nog 66 procent dat Engeland lid zou blijven. Die groep is nu gegroeid naar 79 procent, met maar slechts 21 procent die wed dat Engeland zal stemmen voor een Brexit.

En daarmee staat de uitslag vast. Engeland zal op 23 juni stemmen voor het blijven in de EU.

Alles wat er nu de komende weken gebeurt is niets anders dan een show om de spanning voor het publiek er een beetje in te houden.

Gebeuren er de komende geen echt schokkende dingen waardoor een complete natie van gedachten zal veranderen, dan wordt dit de grootste overwinning voor Brussel ooit.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!