De paniek van 2016 is begonnen

Ons leven en hoe dat er uitziet wordt toch voor een groot deel bepaald door geld. Ook al geeft iemand niet veel om persoonlijke rijkdom, dan nog is er een bepaalde hoeveelheid van dat goedje nodig om te kunnen overleven.

Natuurlijk zijn er mensen die proberen te overleven zonder geld en alles halen uit de natuur of dingen zelf maken. Prima, als je dat lukt, maar de grote meerderheid leeft toch nog altijd in onze maatschappij en zou graag wat geld om handen hebben.

Dan het is handig als je een klein beetje een idee hebt van welke kant het op zal gaan in de wereld. Niet dat je daar nu echt zoveel beter van wordt, maar het geeft je misschien wel de gelegenheid om bepaalde stappen te doen voordat de grote massa allemaal tegelijk ook die stappen wil doen.

En om ons te vertellen wat er waarschijnlijk zal gebeuren is de wereld vol met goeroes. Sommigen zijn goed en zitten vaak goed met wat ze voorspellen en het is dan ook de kunst om die talenten eruit te pikken.

Iemand die al heel vaak heeft bewezen dat hij aardig kan inschatten wat er de komende periode zal gebeuren is Gerald Celente. Hij is directeur/eigenaar van het Trends Institute en houdt zich al jarenlang bezig met het voorspellen van zogenaamde trends.

Celente roept al langere tijd dat dit jaar het jaar zal worden van de totale paniek.

Hij zegt op dit moment dat centrale banken de lont hebben ontstoken voor een economische tijdbom die op ieder moment kan gaan ontploffen.

Dan zegt hij verder iets wat al door meer mensen is opgemerkt en dat is dat de “smart money”, mensen die veel geld hebben om te beleggen en weten wat ze doen, al massaal uit aandelen zijn gestapt.

Sinds het begin van dit jaar hebben dit soort investeerders volgens Celente al ongeveer 90 miljard Dollar uit aandelen beleggingen weg gehaald. Dit is de grootste kapitaalvlucht van de beurzen sinds 2011.

Er komen volgens Celente steeds meer tekenen van paniek in Wall Street.

Toevalligerwijze komen er weer geluiden uit Amerika dat de Federal Reserve misschien toch weer overweegt om ergens in de zomer een renteverhoging door te voeren. Ze zouden dit niet willen doen in juni omdat dit te gevaarlijk is met ook een mogelijke Brexit, maar als de economie niet verder in elkaar keldert en er komen cijfers die niet al te desastreus zijn, dan komt er in juli mogelijk een verdere rente verhoging in Amerika.

Hetgeen Gerald Celente zegt is dat wanneer de Federal Reserve het in hun hoofd gaan halen om toch de rente te verhogen, er een wereldwijde paniek zal ontstaan op de beurzen.

Echter, ook zonder die renteverhoging is Celente ervan overtuigd dat we dit jaar “de paniek van 2016” zullen meemaken.

Hieronder volgt een video van enkele maanden geleden waarin Celente zijn mening geeft over wat hij denkt dat er staat te gebeuren in 2016.

Hij maakt zich nogal boos over de programma’s van geld bijdrukken zoals die worden uitgevoerd door de FED en de ECB en zeker omdat één van de directeuren van de FED dit vergelijkt met injecteren van cocaïne en heroïne in het monetaire systeem.

In feite hoeven we niet te wachten op de paniek van 2016, want deze is al begonnen. Goud en zilver zijn niet voor niets al meer dan 20 procent gestegen in waarde. De centrale banken overspoelen de markt met namaakgeld volgens Celente. Geld dat eigenlijk niet eens het papier waard is waarop het wordt gedrukt.

https://www.youtube.com/watch?v=uvoEEkFHNVk

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!