Meer dan 300 Engelse CEO’s zijn voor een Brexit

Heel Europa en ook de rest van de wereld is al een beetje in de ban van 23 juni 2016. Een datum, waarop of historische gebeurtenissen kunnen plaats vinden of alles blijft bij het oude en Groot Brittannië blijft lid van de Europese Unie.

We hebben de afgelopen weken kunnen zien hoe de Amerikaanse president Obama een poging heeft gedaan om de Britten ervan te overtuigen dat ze toch veel beter voor Europa kunnen kiezen en heeft ook laten doorschemeren dat de speciale relatie die er bestaat tussen Amerika en Engeland onder druk komt te staan als Engeland besluit haar eigen weg te kiezen.

De Engelse premier heeft geprobeerd door middel van angst zaaien de bevolking tot de orde tot te roepen, waarbij hij het zelfs waagde om te zeggen dat er een mogelijk een nieuwe wereldoorlog zal uitbreken wanneer Engeland zich zou afkeren van Europa. Als onderbouwing van dat feit gebruikt hij de twee voorgaande oorlogen, waarin Engeland, samen met Amerika, de boel tot twee keer toe heeft moeten redden.

Echter, dat alles heeft ruim 300 vooraanstaande Engelse CEO’s er niet van kunnen weerhouden om een oproep te doen om toch de EU te verlaten en te kiezen voor een Brexit.

Zij hebben als argument dat de concurrentiepositie van Engeland wordt ondermijnd door een lidmaatschap van de EU. Dat de bureaucratie vanuit Brussel hun groei vertraagt en dat een Brexit meer banen zou creëren. Zij stellen zich op het standpunt dat het zakenleven welvaart schept en niet een overheid.

En daar hebben we dan misschien gelijk de reden dat politici zoals Cameron, Osborne, Obama en iedere andere politicus die voor “het establishment” is hel en verdoemenis predikt wanneer Engeland de EU zou verlaten en de grote, ongewassen en ongeschoren massa van hun recht gebruik zou maken om voor de democratie te stemmen. Dit, in tegenstelling tot een tirannieke superstaat.

De 306 CEO’s ondertekenden gezamenlijk een brief die werd gepubliceerd in de Telegraph en die als tegenwicht moet dienen tegen onder andere voor het IMF en de Engelse Centrale Bank, Bank of England, die beweren dat een Brexit grote schade zal toebrengen aan de Engelse economie.

Het volgende is wat er in die brief staat:

“Engeland is de vijfde grootste economie ter wereld en zal, gebaseerd op huidige projecties, de rol van Duitsland als economische motor van Europa overnemen. Engeland is de grootste buitenlandse investeerder in Amerika en onze openheid en dynamiek betekent dat wij zelf meer buitenlandse investeerders zullen aantrekken dan welk ander Europees land dan ook.

Drie van de top tien universiteiten ter wereld zijn Brits, wij spreken de taal van het internationaal zaken doen, ons rechtssysteem wordt over de gehele wereld vertrouwd en we bezitten een ongeëvenaarde reputatie voor innovatie en creativiteit.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom wij denken dat Groot Brittannië van wereldklasse is. Echter, wij geloven ook dat onze concurrentiepositie wordt ondermijnd door een lidmaatschap van een mislukte Europese Unie.

Jaar na jaar koopt de EU minder van Groot Brittannië omdat haar economieën stagneren en er miljoenen werkelozen zijn. Volgens Mervyn King, de voormalige gouverneur van de Bank of England zou de Euro kunnen exploderen. De bureaucratie in Brussel verstikt ieder van de 5,4 miljoen bedrijven in dit land, terwijl er slechts een fractie van die bedrijven handel drijft met de EU.

Het is de zakenwereld, niet de overheid, die de rijkdom voor de schatkist schept en banen voor onze samenleving. Buiten de EU zal Groot Brittannië vrij zijn om sneller te groeien, uit te breiden naar nieuwe markten en om meer banen te scheppen.

Het is tijd om stemmen voor een vertrek en om zelf weer controle te nemen”.

Tot zover de brief.

Op dit moment liggen beide kampen vlak bij elkaar en zal het superspannend worden op 23 juni aanstaande.

Hierna volgt een heel interessante film die uitlegt waarom Engeland de EU zou moeten verlaten en die vooral ook een heel indringend beeld geeft van de bureaucratische Europese superstaat.

https://www.youtube.com/watch?v=UTMxfAkxfQ0

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!