Donkere wolken voor de bankiers van de Rothschild familie

De naam Rothschild wordt al snel in verband gebracht met allerlei geheime genootschappen en controle bij centrale banken.

Er hangt een soort aura van onaantastbaarheid rondom die naam, maar daar begint nu toch zo langzamerhand verandering in te komen.

Vorig jaar werd Rothschild Financial Services Group van Baron David de Rothschild al het lijdend voorwerp van een onderzoek door de Franse autoriteiten in verband met frauderen met grote bedragen ten nadele van Britse gepensioneerden.

Toen kwam er twee maanden geleden het bericht dat de Zwitserse tak van de Edmond de Rothschild Group onderworpen werd aan een onderzoek door de Franse recherche in verband met “een zakenrelatie, die werd behandeld door een voormalige werknemer”.

En nu is er een onderzoek gestart door de Luxemburgse autoriteiten naar de vestiging in dat land van het Rothschild imperium in verband met een transactie van enkele honderden miljoenen Dollars naar een bankrekening aldaar. Geld dat afkomstig was een investeringsfonds in Maleisië, het 1Malaysia Development Berhad (1MDB) fonds.

Dit investeringsfonds werd in 2009 door premier Najib Razak opgezet als een investeringsfonds. Nadat er werd ontdekt dat er ongeveer een miljard Dollar vanuit dit fonds op de privé rekening van Razak terecht was gekomen, begonnen er wijdverbreide beschuldigingen te komen van corruptie.

Volgens berichten in de Wall Street Journal zegt de Rothschild Group volledig mee te werken aan dit onderzoek. Niet alleen in Luxemburg wordt onderzoek gedaan, maar ook in Zwitserland, Maleisië, Singapore, Hong Kong en Abu Dhabi.

Voorlopige schattingen van de Zwitserse autoriteiten geven aan dat er door fraude misschien wel een bedrag van in totaal 4 miljard Dollar verdwenen kan zijn van het 1MDB fonds.

Volgens de openbaar aanklager in Luxemburg is het onderzoek aldaar gelinkt aan die in Zwitserland.

De bedoeling van 1MDB was dat het de lokale Maleisische economie zou stimuleren door te investeren in energie en onroerend goed projecten. In totaal werd er een bedrag van 11 miljard Dollar ingelegd in het fonds.

Volgens berichten in de Wall Street Journal van vorig jaar werd er 700 miljoen Dollar via een constructie van allerlei entiteiten overgeboekt naar de bankrekening van Najib Razak. Geld dat afkomstig zou zijn uit het 1MDB fonds. Daar wordt alles ontkend en ook zij zeggen volledig mee te werken aan het onderzoek.

Een woordvoerder van Edmond de Rothschild Europe vertelde aan de Wall Street Journal actief mee te werken aan het onderzoek.

De Edmond de Rothschild Group heeft een bedrag van ongeveer 164 miljard Dollar onder beheer, volgens Bloomberg. Deze privébank en asset managementbedrijf voor de rijken der aarde werd in 1953 in Parijs opgericht door Edmond de Rothschild.

Hij werd in 1997 opgevolgd door zijn zoon Benjamin de Rothschild als hoofd van de groep. Vorig jaar benoemde Benjamin zijn vrouw Ariane tot voorzitter van het zogenaamde executive committee.

Zij vormen allemaal onderdeel van de aloude Rotschild bank dynastie, een familie die er tot op de dag van vandaag van wordt beschuldigd dat ze aan de touwtjes trekken van de politiek door de controle over de diverse economische systemen.

Historisch gezien is er natuurlijk veel bewijs dat de familie haar macht en insider kennis heeft gebruikt voor haar eigen agenda.

Ze proberen tegenwoordig een beetje een low profile te hanteren, maar ze hebben nog altijd een heel indrukwekkend imperium onder beheer, verspreid over een groot aantal verschillende sectoren.

Je zult niet snel een individuele Rotschild tegen komen op een Forbes lijst van rijkste mensen, maar de familie heeft op dit moment naar schatting toch wel een bedrag van rond de één biljoen Dollar onder beheer.

Dit betekent dan weer dat ze hoe dan ook een flinke vinger in de pap hebben in het geopolitieke spectrum. Als een soort onzichtbare hand die vanachter een sluier van geheimzinnigheid de wereldgebeurtenissen manipuleert.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!