Twee bekende miljardairs waarschuwen voor komende chaos aandelenmarkten

Naarmate wereldwijd de angst verder toeslaat, beginnen er meer en meer investeerders zich grote zorgen te maken over de niet te volgen acties van de centrale banken.

Misschien dan ook niet zo vreemd, dat er nu twee miljardairs naar voren stappen die beiden een onheilspellende waarschuwing af geven.

Eén van de miljardairs die een waarschuwing afgeeft is Stanley Druckenmiller. Misschien niet al te bekend in ons land, maar in het buitenland des te meer. Druckenmiller is een Amerikaanse hedge fund manager die vroeger als manager een aanzienlijk deel van het fortuin van George Soros beheerde.

Iemand die het klappen van de zweep kent en weet waarover hij praat.

Afgelopen week hield Druckenmiller een toespraak voor een groep investeerders in New York. Zij vroegen hem daar om een specifiek advies voor beleggingen en toen zei hij: “De groep vraagt mij om een specifieke aanbeveling? Is, “zorg dat je je aandelen verkoopt”, specifiek genoeg?

Waar hij verder voor waarschuwde was dat de bedrijven te lang hebben vertrouwd op goedkoop geld van de Federal Reserve en dat de werkelijke operationele groei van bedrijven jaar na jaar negatief is geweest, terwijl de schulden omhoog zijn gegaan.

Verder wees Druckenmiller erop dat dit moment hem herinnerde aan de tijd van de financiële crisis uit 2008. Hij zei dat de bullmarkt nu wel haar koers wel heeft gelopen en dat het de schuld van de FED is omdat deze de rente zo laag heeft gehouden. Hij noemt onze huidige situatie een “sugar high”. Je neemt een schep suiker, voelt je even heel erg goed omdat je bloedsuikerspiegel enorm stijgt. Maar, wat er na een “sugar high” komt, is een enorme low omdat de bloedsuikerspiegel naar beneden keldert.

De tweede miljardair die een niet mis te verstane waarschuwing geeft, is miljardair Carl Icahn. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat er binnenkort een afrekening zal worden gepresenteerd.

Icahn kwam onlangs in het nieuws omdat hij al zijn aandelen in Apple van de ene op de andere dag verkocht. In tegenstelling tot Druckenmiller meent Icahn dat de Federal Reserve en de overheid meer stimuleringsmaatregelen moeten gebruiken, hetzij fiscaal, hetzij door geldverruiming.

Ondanks het feit dat ook investeerders van mening verschillen over wat de weg voorwaarts moet zijn, zijn de meeste rijke mensen op dit moment bezig om in ieder geval een aanzienlijk deel van hun vermogen om te zetten in goud en zilver.

Zowel de goud als de zilverprijs zijn dit jaar dan ook al met meer dan 20 procent gestegen. Dit heeft alles te maken met de gedachte die bij veel mensen leeft en die is dat de centrale banken al haar kruit hebben verschoten en dat ze nog maar weinig kunnen doen om een economie te stimuleren die maar niet echt uit de startblokken wil komen.

Ondertussen zijn we beland in de grootste kredietbel ooit in de geschiedenis van de mensheid en waarschuwen miljardairs dat de afrekening eraan staat te komen.

Maar, wat ze er dan nooit bij vertellen, is wanneer dit dan precies zal gebeuren. Als ze dat zouden doen, waren wij misschien ook wel miljardair.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!