Geld van Griekse reddingpakketten linea recta naar Europese banken

Er kan niet genoeg nadruk worden gelegd op het belang van een Griekenland voor vrijheid en beschaving wereldwijd. Griekenland is niet zomaar een uitzondering, of een klein land dat in de problemen is geraakt. Wat er gebeurt in Griekenland is belangrijk voor ons allemaal, want Griekenland is alles.

Want, wat er nu plaats vindt in Griekenland is hetzelfde strijdplan van wat uiteindelijk in ieder zogenaamd onafhankelijk land zal gaan gebeuren.

Eerst vind er een enorme schuldexplosie plaats. Dan komt er een crisis. Gevolgd door een bailout.

Dan komt de doorsnee bevolking terecht onder een juk van bezuinigingen, opgelegd door de schuldeisers. Dit in combinatie met ongelimiteerde bailouts voor de banken, oligarchen en andere misdadigers.

En dan uiteindelijk, wanneer de bevolking volkomen onterecht meent dat het in een democratie woont en denkt nationale soevereiniteit te kunnen claimen, komt de werkelijke aap uit de mouw. Ze zijn geen mensen die leven onder een vrij politiek systeem.

Een recent Duits onderzoek wijst uit wat de miljoenen Grieken al veel langer weten. Dat zij een volk zijn die volledig zijn veroverd en onderworpen aan de criminele megabanken en de daarbij behorende corrupte politici en technocraten in hun dienst.

De conclusies van het onderzoek:

Ongeveer 95 procent van de 220 miljard Euro die zijn verstrekt aan Griekenland sinds de start van de financiële crisis als leningen onder het bailout mechanisme zijn gebruikt om de Europese banken te redden.

Van de 220 miljard Euro is er ongeveer 210 miljard Euro via Griekenland naar de kredietzone van de Europese Unie gedirigeerd. Slechts 5 procent is in de Griekse staatskas terecht gekomen.

Bovengenoemd onderzoek is uitgevoerd door de European School of Management and Technology (ESMT) in Berlijn.

De eindconclusie van het rapport dat enkele dagen geleden is gepubliceerd in het Duitse Handelsblatt is: “Europa en het Internationaal Monetair Fonds hebben in de afgelopen jaren hoofdzakelijk de banken en andere privé crediteuren gered.

De directeur van ESMT, Jorg Rocholl was heel erg duidelijk in zijn commentaar: “De bailout pakketten hebben hoofdzakelijk de banken gered”.

De economen die deel namen aan het onderzoek hebben iedere lening apart onderzocht om te kijken waar het geld naar toe is gegaan. Uiteindelijk is er slechts 9,7 miljard Euro terecht gekomen bij de Griekse overheid, minder nog dan 5 procent van het totaal verstrekte bedrag.

Waar dus met een hoop bombarie werd aangekondigd dat wij solidair moesten zijn met de Griekse bevolking en daardoor miljarden en miljarden van onze belasting Euro’s ter beschikking moesten stellen om de Griekse bevolking uit de penarie te helpen, was dit niet anders dan volkomen misleiding.

Met dit alles vindt men het dan verwonderlijk dat de gewone burger geen enkel vertrouwen meer heeft in de politiek.

Wanneer is de laatste keer dat er iemand in Den Haag of Brussel de waarheid heeft gesproken?

Iets verkopen als een redding voor het Griekse volk en dan stiekem het geld terugsluizen naar de Europese banken is misdadig om het maar even zacht uit te drukken.

Wanneer gaat de Europese bevolking haar leiders ter verantwoording roepen?

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!