Wat is de werkelijke reden dat Carl Icahn al zijn Apple aandelen verkoopt?

Wanneer je wilt weten wat er misschien de nabije toekomst kan gaan gebeuren, dan is het zinvol om te kijken wat de rijke beleggers doen.

Eén van die mensen is de miljardair en wat je zou kunnen noemen superbelegger Carl Ican.

Apple is altijd één van de meest populaire beleggingen geweest, maar dat schijnt door de handelwijze van Carl Ican nu toch wel te veranderen.

Apple presenteerde deze week de cijfers en die waren helemaal niet slecht. Ze boekten een omzet van 50 miljard Dollar en een winst van 10 miljard Dollar.

En toch verkocht Carl Icahn al zijn aandelen in Apple.

De reden die Icahn geeft voor de verkoop is de mogelijke tegenwerking en problemen die een Apple in China zal kunnen ondervinden. Apple heeft haar plannen en hoop voor de toekomst toch voor een aanzienlijk deel op China gevestigd en als daar een kink in de kabel zou komen, dan zou dit wel eens een gevoelige klap voor Apple kunnen betekenen.

Wat hij letterlijk zei dat hij een tsunami aan problemen voorzag voor Apple in China.

Hetgeen Icahn bedoelt zal misschien niet eens zozeer met Apple te maken, maar meer met de algehele situatie in China. En dat is dan weer niets dat niet alleen bedrijven zoals Apple zal treffen, maar ook talloze andere bedrijven.

Carl Icahn is een slimme man en kijkt verder dan zijn neus lang is. Hij weet ook dat de Chinese economie op dit moment eigenlijk alleen nog draait op de gratie van de fenomenale leningen die zijn afgesloten in het eerste kwartaal.

Hier twee kleine stukjes uit eerdere artikelen:

Wanneer je gaat kijken naar de werkelijke cijfers van het eerste kwartaal, dan zie je dat er alleen al op het gebied van social financing in dat kwartaal voor een bedrag van ruim een biljoen Dollar aan nieuw krediet is verstrekt. Wanneer je dat bedrag op papier zet, dan ziet het er zo uit: $1,001,000,000,000

En die werkelijkheid is niet zo mooi en laat zien dat de Chinese motor danig is vastgelopen. De Chinese export viel ten opzichte van een jaar geleden met maar liefst 24 procent terug en daarnaast viel de Chinese import met een percentage 13,8 procent.

Na Amerika is China de tweede grootste markt van een bedrijf als Apple.
http://media.adrcdn.com/ads/Mercedes-Benz/3235323730/116217/alt_banner_1x1.gif
Mensen zoals Icahn zijn natuurlijk niet voor niets miljardair geworden. Zij zijn dat geworden omdat ze vaak dingen eerder zien dan andere mensen en daar hun voordeel uit halen.

Icahn weet dat het niet eens de Chinese overheid hoeft te zijn die voor grote problemen zal zorgen bij Apple zoals de meesten denken omdat hij zijn aandelen heeft verkocht.
Hij weet dat wanneer de zeepbel van de Chinese economie echt wordt doorgeprikt, bedrijven zoals Apple en anderen gevoelige klappen zullen krijgen omdat de Chinees geen geld meer heeft voor een iPhone omdat hij net ontslagen is.

Het is natuurlijk maar een theorie, maar wel een die heel goed mogelijk is, gezien het feit dat de Chinezen er tot nu toe nog steeds in slagen om het Westen toch behoorlijk zand in de ogen te strooien en dat de werkelijke economie aldaar er veel slechter voor staat dan men hier over het algemeen denkt.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!