Waarom verkopen rijke klanten van Bank of America hun aandelen?

Het is een bekend gegeven dat wanneer je wilt weten wat de financiële markten de komende tijd zullen doen, je de handel en wandel van de rijken op deze wereld een beetje gaat volgen.

En wanneer je dat doet, dan kom je een aantal merkwaardige zaken tegen.

Wat we hebben gezien begin dit jaar is een behoorlijke terugval van de beurzen, tot de datum van 11 februari. Toen kwam er opeens een eind aan de vrij val die was ingezet.

Dit gebeurde pal nadat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Bank, Janet Yellen, een tweetal telefoontjes pleegde. Eentje naar de voorzitter van de Bank of England en eentje naar de voorzitter van de Europese Centrale Bank.

Vanaf die datum zijn de koersen weer gaan stijgen en eigenlijk blijven stijgen. Zo zie je dat de bekende Dow Jones nu alweer boven de 18.000 staat. Bijna weer gelijk aan de recordhoogte van mei vorig jaar toen een stand werd bereikt van 18.312

Eigenlijk rond diezelfde tijd beginnen de rijke klanten van de Bank of America met het verkopen van hun aandelen.

Nu gebeurt dit natuurlijk wel vaker, maar dit keer stopt het niet en is het verkopen inmiddels al de dertiende opeenvolgende week ingegaan. Wat we normaal zien is dat een dergelijke periode niet zo lang duurt en dat men op een gegeven moment weer begint met kopen. Dit keer niet.

De laatste keer dat we iets dergelijks meemaakten was in het jaar 2008. Het jaar dat we niet snel zullen vergeten omdat we toen midden in de crisis zaten.

Wat helemaal merkwaardig is, dat je zou verwachten dat de rijke goed geïnformeerd zijn en juist zouden zijn gaan kopen toen Yellen de bewuste telefoontjes pleegde en de markten begonnen te stijgen.

De vraag die dan ook veel mensen bezig houdt is, waarom deze mensen verkopen? Het kan natuurlijk toeval zijn, omdat misschien veel beleggers niet geloven in de kunstgrepen die vandaag de dag door centrale banken worden uitgevoerd.

Wanneer we even eenvoudig denken en dat is wanneer rijke klanten van Bank of America aandelen en dergelijke blijven verkopen, week na week en ogenschijnlijk daarvoor geen andere aandelen terug kopen, dan kan je ook stellen dat zij misschien iets weten dat de rest van de markt niet weet.

De situatie waarin we nu zo ongeveer terecht komen is dat er steeds meer mensen gaan denken zoals een complotdenker dat zou doen. En dat is iets, dat door de banken en centrale banken wordt veroorzaakt.

We hebben de afgelopen weken kunnen zien dat de Deutsche bank heeft toegegeven dat ze zowel de goud- als de zilverprijs hebben gemanipuleerd.

We hebben hele duidelijke aanwijzingen dat centrale banken in de achtergrond druk bezig zijn met het manipuleren van aandelenmarkten.

Ook zien we dat centrale banken zich steeds meer gedragen als een luxe hedgefonds door alles wat los en vast zit, op te kopen. Zo kwam er gisteren het bericht dat de Bank of Japan, centrale bank, bij 90 procent van de bedrijven al bij de tien grootste aandeelhouders hoort.

Dan, direct na de interventie van de centrale banken stijgen de markten en vanaf moment beginnen de rijke klanten van Bank of America met de verkoop van aandelen tot aan het moment van vandaag.

Is het wanhoop van de centrale banken omdat zij het ook niet meer weten of worden er dingen beraamd waar niemand van ons enige weet van heeft?

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!