Waarom zilver een hele goede investering is

Naarmate de tijden waarin mensen leven meer onzeker wordt, zullen er meer en meer mensen wegvluchten uit de traditionele beleggingsvormen zoals aandelen en obligaties en zich wenden tot de edelmetalen zoals goud en zilver.

Nu zijn er altijd tegengestelde meningen over welk edelmetaal je het beste kunt kopen als je eenmaal hebt besloten om die stap te nemen. De algehele tendens schijnt te zijn dat men goud als investering hoger inschat dan zilver, maar die gedachtegang kon wel eens niet helemaal juist zijn.

Misschien is dat het beste duidelijk te maken aan de hand van de prijzen die je op dit moment betaald voor de twee verschillende metalen.

Zo ligt de prijs van goud ergens rond 1250 Dollar per ounce en die van zilver, afgerond in de buurt van de 16 Dollar.

Dat betekent dan weer dat goud iets van 80 keer duurder is dan zilver. Historisch gezien betekent de verhouding tussen de prijs van de twee edelmetalen dat er eigenlijk iets niet klopt.

Wanneer we kijken naar de beschikbare hoeveelheden die zich in de aardkorst bevinden, dan is daar ongeveer 17 keer meer zilver dan er goud is. Historisch gezien was de verhouding in prijs tussen goud en zilver dan ook de rond 1 op 15.

Gezien de onzekere tijden waarin wij leven zal de prijs van goud de komende jaren ongetwijfeld gaan stijgen. Maar waarschijnlijk zal de prijs van zilver nog veel hoger stijgen.

Wanneer beiden in de nabije toekomst omhoog gaan en de verhouding tussen beide edelmetalen zal weer naar de 1 op 15 gaan zoals een aantal experts verwachten, dan kan je een aanzienlijke winst verwachten op je zilver investering. En zelfs als het niet naar de 1 op 15 zou gaan, maar zou blijven steken op 1 op 30 of 1 op 40, dan nog praat je over een heel behoorlijke winst.

Er is nog een verschil met goud en zilver. In tegenstelling tot goud, wordt zilver gebruikt in duizenden verschillende industriële toepassingen.

Gedurende de afgelopen 25 jaar zijn meer patenten toegekend die gebaseerd zijn op zilver, dan met welk ander metaal op deze planeet dan ook. Zilver is niet alleen een metaal dat in talloze verschillende toepassingen wordt gebruikt, het wordt ook gebruikt in minieme hoeveelheden.

Dit is belangrijk om met die minieme hoeveelheden per product is het economisch niet erg praktisch om dit zilver te recyclen. Dus, de hoeveelheid zilver die per product wordt gebruikt is miniem, maar de totale hoeveelheid is in verband met de miljarden producten waarin het wordt toegepast wel groot.

In tegenstelling tot goud verdwijnen de zilvervoorraden. Alleen al in de afgelopen tien jaar is er naar schatting iets van een miljard ounces zilver gebruikt.

Zelfs zonder de factor onzekerheid zal er wereldwijd altijd een grote vraag blijven naar zilver, alleen al vanwege de grote hoeveelheid die wordt verwerkt in producten. Waar het uiteindelijk op neer komt is dat met een prijs zoals die nu is van 16 Dollar, zilver enorm ondergewaardeerd is.

Over hoever die zilverprijs dan uiteindelijk dan wel zal stijgen zijn de meningen ook behoorlijk verdeeld. Maar, een fiks aantal experts komt dan uiteindelijk uit op een prijs die ligt ergens tussen de 500 en 1.000 Dollar per ounce.

En waar je binnenkort moet gaan betalen voor het bewaren voor je geld op de bank vanwege de snel oprukkende negatieve rente, levert je investering in zilver misschien geen rente op, maar als het een klein beetje mee zit, wel een enorme winst. En dat zeker op de iets langere termijn.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!