Centrale banken zijn gek geworden, maar het publiek ook

Er is nog altijd een discussie gaan in bepaalde kringen of de Centrale Banken nu echt kwaadaardig zijn of ronduit gek geworden.

Op zich is dat allemaal niet zo vreemd natuurlijk, want nog maar weinig mensen kunnen door de bomen het bos nog zien. Zelfs de experts, de economen, spreken elkaar tegen, dus hoe moet een leek zich wel niet voelen.

Misschien daarom wel eens interessant om de mening van een bepaalde econoom er uit te lichten degene die we daarvoor selecteren is de bekende Amerikaanse econoom Martin Armstrong.

Wat hij zo ongeveer te zeggen over de gebeurtenissen van de laatste tijd is het volgende:

Centrale Bankiers zijn gewoonweg gek, niet kwaadaardig. Ze proberen de economie te sturen het gebruik maken van een theorie voor mensen met een beperkt verstandelijk vermogen die zegt dat wanneer je dingen gewoon goedkoper maakt er wel iemand is die het zal kopen.

Japanse en Duitse auto’s kregen een voet aan de grond in dit land omdat de kwaliteit bij de Amerikaanse fabrikanten compleet was verdwenen, dankzij de bonden. In de socialistische strijd tegen de grote bedrijven vergat men iets heel belangrijks en dat is dat het ultieme besluit bij de consument ligt.

De laatste Amerikaanse auto die ik in de jaren 70 kocht, vloog gewoon in brand terwijl hij voor de deur stond geparkeerd. Mijn vriend kocht een spiksplinternieuwe Amerikaanse auto en hoorde een verschrikkelijk gerammel.

Toen men het deurpaneel verwijderde, bleek dat er een leeg Cola flesje achter lag. Goedkoper is niet altijd de oplossing. Jeetje, wat zullen we juichen als de aandelenbeurs met 90 procent is gekelderd. Alles zou een stuk goedkoper zijn. Waarom is dezelfde theorie daar niet van toepassing?

Dan hebben we het handelspubliek. Als de Centrale Bankiers al helemaal gek zijn geworden met deze negatieve rente theorie, dan heeft het publiek simpelweg haar complete verstand verloren.

De Euro werd sterker ten opzichte van de Dollar omdat Draghi de rente nog verder liet zakken, het stimuleringsprogramma met een jaar verlengde en het bedrag met 33 procent verhoogde en vervolgens zei dat deze tarieven jarenlang van toepassing zouden zijn.

En de gek geworden handelaren juichen. Onvoorstelbaar. Ze vieren het publiekelijk erkennen van Draghi dat al zijn pogingen tot nu toe zijn mislukt en dat we daarom nog meer van hetzelfde gaan doen. En zij zijn gek op dit soort nonsens.

De negatieve rente is niets anders dan een extra belasting op spaargeld en de domme handelaren en journalisten zijn er gek op.

De Federal Reserve probeert de rente te verhogen en ze zeggen “Nee”. Dit alles is een soort stommiteit die je zou verwachten bij een dom blondje.

Het enige dat ze zien is dat lagere rentes de zaak zouden moeten “stimuleren”, maar negeren het feit dat in de praktijk nooit gebeurd. Ze zijn te stom om te begrijpen dat het verhogen van belasting niet goed gemaakt kan worden door het verlagen van de rente.

Een simpele berekening door een middelbare school leerling zal aantonen dat deze theorie niet overeenkomt met het gewenste resultaat. En wij juichen deze idioterie toe, waarmee we onze eigen domheid bevestigen en je kunt je je alleen maar afvragen wie hier dommer is.

Het zal er wel op neer komen dat de Centrale Bankier gewoon knettergek zijn en dat het publiek en de media haar complete verstand heeft verloren.

forum Discussieer verder over dit onderwerp op ons forum!